Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nuwanda

Uzman
Arkadaşlar selam

Sistemim,
  • 7800X3D ( Noctua NH D15 takılı )
  • MSI B650 Wi-Fi
  • 16x2 GB Corsair 6000MHz RAM
  • Phanteks P600S ( önde 3 adet 120mm, üstte 2 adet 120mm fan, egzoz 140 mm )
  • EVGA RTX 3080
  • EVGA Supernova 850W Gold
Odada kaloriferler açık değil bu arada kapattım. Isı veren herhangi bir durum yok yani. Ama PC odayı 23-24 dereceye kadar ısıtıyor özellikle ağır oyunlar oynadığımda.
Reset attıran oyunlar: Battlefield 2042, Age of Empires 4, Forza Horizon 5.

Şimdi benim sorunum oda sıcaklığı 24 dereceye geldiğinde bilgisayar 15-20 dk içinde reset atıyor. Kasanın arkasına yani egzoz fanına elimi tuttuğumda sıcak hava geliyor. Keza üstteki fanlardan da bayağı sıcak hava geliyor. Ağır oyunlarda oluyor bu. Sonra pencereyi açıyorum yavaş yavaş oda ısısı düşüyor. oyuna giriyorum kasa pencerenin yanında bu arada. İstediğim kadar oynayayım reset atmıyor. Sizce bu durum neden kaynaklanıyordur? Neyi test etmem gerekiyor?

Önceden 11700KF ve Z490 Tomahawk vardı onda da aynı sorun vardı. O da böyle reset atıyordu ama yaz aylarında atıyordu reset. PSU ısınıyor olabilir mi? PSU ısındığında reset atar mı PC? Kafayı yemek üzereyim çok az kaldı. Neleri test etmem gerekiyor? Lütfen bana yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD ve Nvidia'nın sıcaklıkları çok farklı, problem direkt hotspot sıcaklığında gözüküyor. EVGA 3080 VBIOS'unda maksimum sıcaklık 91 derece olarak gözüküyor.
Az önce yan monitör aldım aida64’ten hot spot sıcaklığını görmek için. Age of empires 4’te max 94 görüyor hot spot. Bundan dolayı reset atıyor olabilir mi? Yan monitörü takınca ilginç bir biçimde atmadı reset ama bu atmayacağı anlamına gelmez. Hot spot sıcaklığını düşürmek için ne yapmalıyım? Red dragon ice termal pedlerden aldım. Bir de macun aldım Kyrenaut. Gelince takacağım. Herhangi bir yararı olur mu hot spot sıcaklığı için. İnternette de biraz araştırdım 3080’ler baya ısınan kartlarmış. Afterburner’dan undervolt yaparak kullanacağım bir de öyle deneyeceğim. Sıvı soğutma siparişi vermiştim h150i Capellix onu da iptal edeyim mi?

Bu iş bana baya maliyetli gelecek. En son psu’ya kadar değiştirmeyi düşünüyordum. Ekran kartı açıkçası aklıma hiç gelmedi. Ki henüz daha çözemedim de neyden kaynaklandığını bu durumun. Hadi diyelim hot spot sıcaklığından kaynaklanıyor sorun occt testinde 96 dereceyi gördü reset atması gerekmez miydi o zaman? Kafam çok karışık. Çıldırmak üzereyim desem yeridir.

Buyrun oyundayken reset atma anıyla ilgili bir video çektim.

@nuwanda, @pesimist34

Son düzenleme:
@845, @deadfellow,

@nuwanda, CrystalMarkInfo üzerinden diskinin sağlığını paylaşabilir misin? HardDiskSentinel'de olur.

Ayrıca Olay Görüntüleyici'sinde bir şeyler var mı, oraya bakarsan iyi olur.

Değerli üstadlar selam. Bugün arkadaştan RX6600 XT aldım. Benim ekran kartı 3080 yine Battlefield 2042'de 10. 15. Dakikalarda reset atmaya başladı. Reset atıyordu tekrar oyuna giriyordum 5. Dakikada yine reset atıyordu. En son arkadaşımın kartını taktım. Kaloriferleri açtım ısıtıcı falan da getirdin odaya, oda sıcaklığını 27 dereceye dayadım. 2 saattir Battlefield 2042 oynuyorum hiçbir problem yok.

Bu arada en son reset attıktan sonra benim 3080'i kasadan çıkarırken elim yanıyordu neredeyse o kadar sıcaktı kart.

Sizce bakım yapsamdaki siparişi verdim 2 bin lira tuttu termal pedler işe yarar mı yoksa benim 3080'in üstüne bir bardak soğuk su içme vaktim gelmiş midir?

Son olarak bugün termal pedler gelince bakım yapacağım.
2 adette macun aldım. MX6 ve Thermal grizzy kyrenaut. Hangisini sürmeliyim sizce ekran kartına?

Not: CS2 ve ekran kartına tam yük vermeyen oyunlar oynadığımda hiç reset attığına şahit olmadım PC'nin.
O değil de gittim boşuna H150i Capellix aldım. Bu olay bana bayağı koydu :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Brom dediğim gibi bakımı yap sorunun kalmayacak bence. Kyronout sür ama yayma nokta şeklinde tek noktaya bırak.