KayraSct

Çalışkan
Merhaba, 2025'in şubat ayından beri bu stutter sorunuyla uğraşıyorum. Ne yapsam bu sorun çözülmüyor, her yöntemi denedim. "7500F sorunlu." denip iade alındı ve 7800X3D'ye geçtim, yine düzelmedi. Eski oyunlarda hiçbir şey , yeni oyunlarda kasadan cızırtı geliyor, stutter anında kesiliyor. Yardım ederseniz çok mutlu olurum.

Sistem.
7800X3D,
MSI 4070s.
32 GB RAM.
1 TB SSS.
Rampage 750W PSU.

Mümkün, PSU'dan da coil whine sesi gelebilir. Stutter olmasına da sebep olabilir. Ki Rampage de pek güvenmediğim bir marka. Yine kesin sorun PSU'dandır diyemem ama ihtimal olduğunu söyleyebilirim.

Takıldığım bir nokta daha var 7500F işlemcidede bu sorun vardı bir şey oldu ve 1 ay olmadı sonra yine başladı.

LatencyMon sonuçları. Ters giden bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).webp
    Ekran Görüntüsü (1).webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 62
LatencyMon sonuçları. Ters giden bir şey var mı?

Bir sorun göremedim zaten buradan bir şey anlaşılmaz ki. Anladığım yeni oyunlarda bilgisayarın stutter yiyip kapanıyor. Bunun tek açıklaması PSU bence. Tabii MSI Afterburner ile oyun sırasında izleme yaptıysan diğer parçaların hiçbirinde sorun yoksa.

Bir sorun göremedim zaten buradan bir şey anlaşılmaz ki. Anladığım yeni oyunlarda bilgisayarın stutter yiyip kapanıyor. Bunun tek açıklaması PSU bence. Tabii MSI Afterburner ile oyun sırasında izleme yaptıysan diğer parçaların hiçbirinde sorun yoksa.

Sonuç: Sisteminiz gerçek zamanlı ses ve diğer görevleri yerine getirmekte zorluk çekiyor gibi görünüyor. Arabellek yetersizliği nedeniyle kesintiler, tıkırtılar veya patlamalar yaşayabilirsiniz. Sisteminizde çalışan bir sürücüye ait bir veya daha fazla DPC rutini çok uzun süredir çalışıyor gibi görünüyor. Sorunlardan biri güç yönetimiyle ilgili olabilir; Denetim Masası ve BIOS ayarlarında CPU kısıtlama ayarlarını devre dışı bırakın. BIOS güncellemelerini kontrol edin.
LatencyMon böyle dedi. Dediğiniz gibi buradan anlaşılmayabilir ama bunu demesi pek normal gelmedi.