Tek çipli işlemci kullanıyorsun X3D moda alıp 8 çekirdek 8 thread takılmana gerek yok, onlar 9900X-9950X3D vs gibi 2 Ccd'li işlemciler için tasarlandı. 16 çekirdek kullananlar %1 iyileşmesi için açıyor fakat unutma ki sen SMT kapadığında 4/4 gibi yapıyorsun işlemciyi bütün Windows arka plan işleri ve oyun üstüne yıkılıyor, işlemci yetişemediği için GPU kullanımı düşüyor, darboğaza kendi ellerinle sokturuyorsun bir nevi.
Bu iş 16/32 işlemciler için daha uygun SMT kaparsın16/16 olur, 8 çekirdek oyuna gider, kalan 8'i işletim sistemi arka plan programlarına vs.
SMT aç yani. Sen buraya x3D mode açık olduğunu söylemeseydin delinin kuyuya taş atması gibi çok yanlış yerlerde çok yanlış zamanlar geçirip araştırma yapacaktı millet burada. Bilginin önemi işte.
Ben 9950X3D'de programlar aracılığı ile SMT ayarına girmeden çekirdeklere atama yapıyorum.
Sen de istersen dene:
Make your games and apps run on the right CPU cores - for smoother performance on AMD Dual-CCD and Intel Hybrid processors. - SimonvBez/CPUSetSetter
Programı indir:
Eki Görüntüle 265351
Oyun exesini ekle buradan, Core mask kısmında cache no SMT seç, en azından 8 threadda oyun çalışır kalanında Windows arka plan işlerine gider.
Eki Görüntüle 265355