c3moo

Üyecik
  • R7 7800X3D
  • RTX 2070S
  • 16 GB 6000 MHz CL36 2000 FLCK RAM.
  • MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi anakart

Sıcaklıklar 68-75 arası.

Oyundaki ayarlarım kenar yumuşatma orta, geri kalan her şey çok düşük ve kapalı.
Sorunum şu: Oyundaki FPS değerim 200-450 arası değişiyor, çok yoğun yerlerde belki 160'a kadar geriliyor ama oyun içinde genelde ne zaman FPS'e baksam gördüğüm değerler 250-350 arasında oluyor. Fakat Steam FPS aracından gördüğüm kadarıyla %1'lik FPS değerim çok oynuyor. 30'a da düşüyor, 350'ye de çıkıyor. Bu sebeple oyunum yeterince akıcı hissettirmiyor. Bu sorunun sebebi nedir? Başına gelen olduysa yardımcı olmasını rica ediyorum.

NVIDIA Overlay'den kontrol et %1'leri orada nasıl görünüyor buraya yaz.

Oyun esnasında RAM problemi var mı? Ekran kartı kullanımı ne alemde, CPU vs gibi şeyler de görülebilirse iyi olur.

Bu ikisini ayrı ayrı göster, NVIDIA Overlay açıkken 2 işi aynı anda halledeyim diye MSI AB'yi de açma, çakışır bunlar düzgün veri alamazsın. Steam Overlay'ı da kapat.

Oyun esnasında RAM kullanımı Total 11 GB ı geçmiyor.
Ekran kartı kullanımı genelde 90 ve üzeri fakat yogun yerlerde 60'a kadar geriliyor aynı şekilde gpu power da 215 den 150 lere kadar düşüyor
CPU kullanımı BIOS da X3D Gaming mode açık oldugundan (dolaylı olarak SMT kapandıpından) 40-50 bazen 65 civarında.

Oyun esnasında RAM kullanımı Total 11 GB ı geçmiyor.
Ekran kartı kullanımı genelde 90 ve üzeri fakat yogun yerlerde 60'a kadar geriliyor aynı şekilde GPU Power da 215'ten 150'lere kadar düşüyor
CPU kullanımı BIOS da X3D Gaming mode açık oldugundan (dolaylı olarak SMT kapandıpından) 40-50 bazen 65 civarında.

Tek çipli işlemci kullanıyorsun X3D moda alıp 8 çekirdek 8 thread takılmana gerek yok, onlar 9900X-9950X3D vs gibi 2 Ccd'li işlemciler için tasarlandı. 16 çekirdek kullananlar %1 iyileşmesi için açıyor fakat unutma ki sen SMT kapadığında 4/4 gibi yapıyorsun işlemciyi bütün Windows arka plan işleri ve oyun üstüne yıkılıyor, işlemci yetişemediği için GPU kullanımı düşüyor, darboğaza kendi ellerinle sokturuyorsun bir nevi.
Bu iş 16/32 işlemciler için daha uygun SMT kaparsın16/16 olur, 8 çekirdek oyuna gider, kalan 8'i işletim sistemi arka plan programlarına vs.

SMT aç yani. Sen buraya x3D mode açık olduğunu söylemeseydin delinin kuyuya taş atması gibi çok yanlış yerlerde çok yanlış zamanlar geçirip araştırma yapacaktı millet burada. Bilginin önemi işte.

Ben 9950X3D'de programlar aracılığı ile SMT ayarına girmeden çekirdeklere atama yapıyorum.
Sen de istersen dene:
Programı indir:

1783972168959.webp

Oyun exesini ekle buradan, Core mask kısmında cache no SMT seç, en azından 8 threadda oyun çalışır kalanında Windows arka plan işlerine gider.

1783972245968.webp

Son düzenleme: