Arkadaşlar merhaba,
Oğlum 15 aydır lösemi tedavisi görüyor, bu süreçte oyun bilgisayarı çok istedi. Oğlum Ankara'da tedavi görüyor, ben de çalıştığım için hafta sonlarına yanına gelebiliyorum. Vatan Bilgisayar üzerinden aşağıdaki sistemi kurdum, ancak oyunlarda crash alıyor. Oyunlar da Minecraft, Roblox, Döner Efsanesi gibi çok basit oyunlar. Bazen yarım saat içinde, bazen 2 saat oynadıktan sonra siyah ekran beliriyor ve masaüstüne dönüyor. Vatan Bilgisayar'a götürdüğümde FurMark, OCCT yaptılar sorun yok dediler, 3 saat orada oyun oynadılar, o esnada da olmadı aksi gibi. Sadece hafta sonları burada olabildiğim için de zaman kısıtlı.
ASUS Prime X670-P Wi-Fi 6400 MHz anakart,
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2 GHz işlemci,
Crucial Pro OC 1x32 GB 6400 MHz CL 40 DDR5 RAM,
ASUS Dual GeForce RTX 5060 Ti OC 16 GB 128BIT ekran kartı,
Kioxia Exceria Plus 2 TB NVMe SSD,
Zalman Alpha2 A36 3x120 sıvı soğutucu,
Rampage Arcturus 7x120 mm 750W 80 Plus Bronze kasa,
Oğlum tedavi gördüğünden sinir, stres, üzüntü yapmaması lazım, oyundan atıldıkça çıldırıyor, 10 bin TL'ye aldığımız laptop oynatıyor diyor.
Bir ara DDU yaparak tekrar ekran kartını temiz kurulum yaptım, 4 ay boyunca sorunsuz oynadı. Dün yeniden aynı sorun başladı.
Ben çok bilgisayardan anlamam ama RAM kaynaklı olabileceğini düşünerek frekansı 5200 MHz'ye düşürdüm, sorun devam etti. EXPO açık kapalı denedim sorun devam etti. Başka önerisi olan var mıdır?