R7 7800X3D & RTX 5070 sistemde CS2'de mikro stutter ve input lag sorunu

mertbgc

Uzman
Selamlar,

Uzun süredir CS2'de çözemediğim bir mikro takılma ve mouse hissinin sürekli değişmesi sorunu yaşıyorum. FPS'im yüksek olmasına rağmen oyun akıcı hissettirmiyor. Özellikle mouse hissi bir iyi bir kötü oluyor ve ara ara mikro takılmalar yaşıyorum.

Sistemim:
  • Ryzen 7 7800X3D
  • RTX 5070
  • MSI MAG B650 Tomahawk WiFi
  • 32 GB DDR5 6000 CL30
  • Windows 11
Şu ana kadar temiz format attım, BIOS'u güncelledim ve USB tarafında tek tek eleme yöntemiyle testler yaptım. Mouse, klavye ve diğer USB cihazlarını tek tek çıkarıp denedim. Ayrıca kasanın ön USB 3.0 bağlantısını anakarttan sökerek ve kasa içindeki RGB/fan hub bağlantılarını çıkararak da test yaptım.

LatencyMon'da sürekli Wdf01000.sys en yüksek DPC gecikmesini gösteriyor. Windows Performance Analyzer (WPA) ile aldığım ETL kayıtlarında ise USBXHCI.sys dikkat çekiyor.

Teknik olarak bu konuda uzman değilim. Uzun süredir çözüm aradığım için araştırarak ve deneye deneye bu aşamaya kadar gelebildim. Analizleri de ChatGPT'nin yönlendirmesiyle yaptım. Eğer paylaştığım kayıtlar arasında dikkatinizi çeken bir nokta varsa veya farklı bir test yapmamı önerirseniz memnuniyetle denerim.

Bu sorunu yaşayan veya çözebilen oldu mu? Özellikle Wdf01000.sys ve USBXHCI.sys ile ilgili benzer bir problem yaşayan varsa nasıl çözdüğünü öğrenmek isterim. Uzun süredir uğraşmama rağmen hâlâ çözümünü bulamadım.

Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

@Recep Baltaş abi, gerekirse kasamı sana bile getirebilirim. O kadar nefret ettim bu işten; anakart, ekran kartı, işlemci bile değiştirdim. Sorun onlardadır diye veya başka uzman bir arkadaş bakmak isterse ona da götürebilirim. İstanbul'dayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@mertbgc USBXHCI.sys paket gecikmesinin ucu çok açık, deneye deneye ilerlemeniz lazım. Evde sistem başında değilim. BIOS üzerinden ses yongasını da kapatarak LatencyMon testi deneyebiliriz.

EXPO kapatıp denediniz mi? RAM kararsızlığı beni de herkes gibi paranoyak etti.

Expo kapatılıp denendi hocam, aynı ses yongasına bakayım. BT açıldı, onu da kapatayım.

Expo kapatılıp denendi hocam, aynı ses yongasına bakayım. BT açıldı, onu da kapatayım.
Advanced sekmesinde Audio Controller olması lazım, tam yolunu bilemiyorum. Disabled ederek yeniden başlatın ve LatencyMon testini yapın. Tekrar bakın sonuç ne olacak.

B650 Tomahawk biraz problemli, gerekirse 1 önceki ya da 2 önceki beta olmayan BIOS'a geçin. İlk temiz formatta hemen sonuç alamazsın, BIOS'u yeterince stabil değil. @YXEL in önerdiği adımları uygulayın. Gerekirse Media Creation Tool ile Microsoft'tan yeni ISO indirip kasa arkasından, anakart üzerinden USB 2.0 girişinden format atın. Sürücüleri kurarken Windows'un güvenlik duvarını ve virüs korumasını kapatın. Sürücüleri kurduktan sonra Windows'u sadeleştirin, ARGB yazılımları, OneDrive, Edge, Copilot gibi uygulamaları başlangıç ayarından devre dışı bırakın. BIOS'tan gereksiz ne varsa kapatın. Başka anakart ile denedim yazmışsınız, yine MSI anakart ile denediyse çok faydası olmaz. Şunu net söyleyebilirim; B650 Tomahawk modelinden Gigabyte B850 m-Force'ya da ASUS X870 gibi modellere geçiş yapanlar, bu sorunu çözdü, önce güç kaynağı, RAM ve ekran kartının sağlam olduğundan emin olun. Bütün ihtimallerden sonra farklı anakart ile deneyin, gerekirse anakart alın, hasar vermeden uzay montaj deneyin, sonra kartı iade edersiniz. Ya da çok sağlam bir işinin ehli mahalle bilgisayarcısına götürün sitemi, orada tek tek denesinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…