KaraBeyyy

Becerikli
PC parçalarını bugün topladık. FurMark 2K testinde 5 dakika sonra kapanıyor. Değerler 51 derece ve hotspot 80-81 derece görüyor. Oyun oynarken de kapanıyor (Rust ve Battlefield 2042'de kapandı). Ekran kartını çıkar tak da yaptım, sorun nerede olabilir?

PSU'dan 1 adet y kablo 8+8 pin, 1 adet PSU'ya bağlanan kablosu 7 pin ekran kartına bağlanan kablo 8 pin şeklinde 3 adet giriş şeklinde takılı.
Yaşadığım başka sorun PC'yi ilk kurarken de ekran kartını çıkar-tak yaparken de anakartta DRAM ışığı yanıp sönüyor ve DisplayPort ile PC açılmıyor. İlk önce HDMI'ı takıyorum, sonra DisplayPort'u takıyorum öyle açılıyor. Bir de PC başlatma tuşunda kırmızı ışık hızlı şekilde yanıp sönüyor, anakart değil.

• ASUS TUF RX 9070 XT.
  • R7 7800X3D.
  • Raijintek cratos 850W.
  • Gigabyte B850 eagle WI-FI6
BIOS'ta işlemci için all-Core negatif 30 değer girili ve RAM EXPO 1 profil seçili.

Son düzenleme:
PC parçalarını bugün topladık. FurMark 2K testinde 5 dakika sonra kapanıyor. Değerler 51 derece ve hotspot 80-81 derece görüyor. Oyun oynarken de kapanıyor (Rust ve Battlefield 6'da kapandı). Ekran kartını çıkar tak da yaptım, sorun nerede olabilir?

PSU'dan 1 adet Y kablo 8+8 pin, 1 adet PSU'ya bağlanan kablosu 7 pin ekran kartına bağlanan kablo 8 pin şeklinde 3 adet giriş şeklinde takılı.
Yaşadığım başka PC'yi ilk kurarken de ekran kartını çıkar-tak yaparken de anakartta DRAM ışığı yanıp sönüyor ve DisplayPort ile PC açılmıyor. İlk önce HDMI'ı takıyorum, sonra DisplayPort'u takıyorum öyle açılıyor. Bir de PC başlatma tuşunda kırmızı ışık hızlı şekilde yanıp sönüyor, anakart değil.

• ASUS TUF RX 9070 XT
  • R7 7800X3D
  • Raijintek Cratos 850W
  • Gigabyte B850 EAGLE WI-FI6
BIOS'ta işlemci için all-core negatif 30 değer girili ve RAM EXPO 1 profil seçili.
EXPO ve PBO kapalı iken aynı sorun mevcut mu testte?

PC parçalarını bugün topladık. FurMark 2K testinde 5 dakika sonra kapanıyor. Değerler 51 derece ve hotspot 80-81 derece görüyor. Oyun oynarken de kapanıyor (Rust ve Battlefield 6'da kapandı). Ekran kartını çıkar tak da yaptım, sorun nerede olabilir?

PSU'dan 1 adet Y kablo 8+8 pin, 1 adet PSU'ya bağlanan kablosu 7 pin ekran kartına bağlanan kablo 8 pin şeklinde 3 adet giriş şeklinde takılı.
Yaşadığım başka PC'yi ilk kurarken de ekran kartını çıkar-tak yaparken de anakartta DRAM ışığı yanıp sönüyor ve DisplayPort ile PC açılmıyor. İlk önce HDMI'ı takıyorum, sonra DisplayPort'u takıyorum öyle açılıyor. Bir de PC başlatma tuşunda kırmızı ışık hızlı şekilde yanıp sönüyor, anakart değil.

• ASUS TUF RX 9070 XT
  • R7 7800X3D
  • Raijintek Cratos 850W
  • Gigabyte B850 EAGLE WI-FI6
BIOS'ta işlemci için all-core negatif 30 değer girili ve RAM EXPO 1 profil seçili.
BIOS güncel mi?
RAM ile ilgili bilgi verir misiniz?

Sistemin yükte kapanması yüksek ihtimalle PSU sorunu. Bir ihtimal GPU.

DRAM yüksek ihtimalle RAM ile ilgili bir durumdan kaynaklı yanıyor.

@Yusuf7878 @Ayhan Dönmez @20424

@KaraBeyyy 3x8 pin için şu yuvarlak içine aldığımı çoklayıp bağlayacaksın, bir de tek 8 pin bağlanacak, o kısmı doğru mu anladım? 3x8 pin ayrı ayrı bağlamak için CPU'yu tek 8 pin bağlaman gerekir, ama problem olmaz, o da diğer senaryo.

1760040564796.webp

1760040831411.webp

@KaraBeyyy Sağ üstte bir çıkış daha var mış, 3x8 pin ayrı ayrı, 2x8 CPU ayrı ayrı takabilirsin aslında. Sonraki adımda öyle dene problem devam ederse. Sistem direkt kapanıyorsa restart atmıyorsa PSU problemine işaret çoğunlukla.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
BIOS güncel mi?
RAM ile ilgili bilgi verir misiniz?

Sistemin yükte kapanması yüksek ihtimalle PSU sorunu. Bir ihtimal GPU.

DRAM yüksek ihtimalle RAM ile ilgili bir durumdan kaynaklı yanıyor.

@Yusuf7878 @Ayhan Dönmez @20424

BIOS güncelledim.
RAM;

Patriot PVV516G60C30 Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 DDR5 RAM​

@KaraBeyyy 3x8 pin için şu yuvarlak içine aldığımı çoklayıp bağlayacaksın, bir de tek 8 pin bağlanacak, o kısmı doğru mu anladım? 3x8 pin ayrı ayrı bağlamak için CPU'yu tek 8 pin bağlaman gerekir ama problem olmaz, o da diğer senaryo.

Eki Görüntüle 191333

Eki Görüntüle 191335

@KaraBeyyy sağ üstte bir çıkış daha var mış, 3x8 pin ayrı ayrı, 2x8 CPU ayrı ayrı takabilirsin aslında. Sonraki adımda öyle dene problem devam ederse. Sistem direkt kapanıyorsa restart atmıyorsa PSU problemine işaret çoğunlukla.

Fotoda ki yuvarlak içine aldığınız kabloyu 2'li taktım ve 1 adet yanında ki 8pinliden taktım, işlemci için de 1 adet anakartın sol üstüne 8pinli yi taktım.

BIOS güncelledim.
RAM;

Patriot PVV516G60C30 Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 DDR5 RAM​

Fotoda ki yuvarlak içine aldığınız kabloyu 2'li taktım ve 1 adet yanında ki 8pinliden taktım, işlemci için de 1 adet anakartın sol üstüne 8pinli yi taktım.
Yeterli gelmesi gerekli, tüm soketleri doldurursan daha iyi olur ama senin işlemci için önem arz etmiyor. BIOS default aldıktan sonra kapanma var mı?

@KaraBeyyy 3x8 pin için şu yuvarlak içine aldığımı çoklayıp bağlayacaksın, bir de tek 8 pin bağlanacak, o kısmı doğru mu anladım? 3x8 pin ayrı ayrı bağlamak için CPU'yu tek 8 pin bağlaman gerekir, ama problem olmaz, o da diğer senaryo.

Eki Görüntüle 191333

Eki Görüntüle 191335

@KaraBeyyy Sağ üstte bir çıkış daha var mış, 3x8 pin ayrı ayrı, 2x8 CPU ayrı ayrı takabilirsin aslında. Sonraki adımda öyle dene problem devam ederse. Sistem direkt kapanıyorsa restart atmıyorsa PSU problemine işaret çoğunlukla.
Cratos'un 850W'lık modelinde 3 ayrı çıkış yok hocam. 2 adet var. 1 taneside daisy chain ile bağlı.