Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

11634

Gelişen
Afterburner açıp test esnasında CPU ve GPU kullanımı, sıcaklığı ve frekanslarını kontrol edin. Bu performans ya ekran kartı ya da işlemci kaynaklı düşüyor.

Recep hocam selam, ben de aynı işlemciyle benzer bir sistem kullanıyorum. CPU'yu BIOS'ta sadece EXPO profili, fan ayarı ve bazı basit ayarlamalar yaparak kullanıyorum, genel olarak default ayarlarda yani.

TDP'si 120W olarak görünen işlemcinin ben 75W üzerine çıktığını görmedim. Aşağıya bir test görseli de bırakıyorum. Oyunlarda filan genelde 45W-50W gibi bir güç tüketimi oluyor. Bir sorun yaşadığımdan değil ama bu şekilde kullanmam doğru mu? Yoksa hatalı bir kullanım mı?

Frekans olarak oyunlarda 4.8GHz -4.9GHz civarında geziyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-26 181342.webp
    Ekran görüntüsü 2024-10-26 181342.webp
    139,4 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hatalı bir kullanım olduğunu düşünmüyorum. İşlemci zaten muhteşem performans sunuyor. Yetersiz kaldığı gün PBO gibi ek özellikleri açarsınız.
Arkadaşın konusunu görünce yazmak istemiştim, aklımda sıfırdan konu açmak filan yoktu yine de teşekkür ederim, hem cevaplar hem de yeni konu için.
Dediğim gibi bir sorun yaşadığımdan değil de hatalı bir kullanım yapıyor olabileceğimden endişe edip yazmıştım, keyifli forumlar.