Yok tamamen stabil bu şekilde ayarlarım. Geekbench ne kadar güvenilir bilmiyorum ama R23 testinde zaten 23500 puan görüyorum. RAM'in direkt olarak CPU puanına etkisinden çok oyunlarda 9700X olduğu için gecikme düşmesinden ötürü FPS kazanıyoruz. %1 FPS'ler ve Windows hızı fark ediyor. Reddit'te ve overclock.net üzerinde sayısız konu ve yoruma baktım. Çok fazla 1.7 kullanan insan bile var. Çok büyük bir kitle 1.6v civarının daily safe ve 1.7'ye doğru zorlama olduğunu söylüyorlar.
Anladım hocam. Anakartımda memory it adında bir özellikte var mış belki onları denerim. Bu arada ilginç bir konuya denk geldim. Belki burada birkaç şey işininize yarayabilir. Belki daha düşük voltaj ile işinize yarayabilir. Linuxta yok gibi ama Windows a özgü galiba.

Anladım hocam. Anakartımda Memory it adında bir özellikte var mış belki onları denerim. Bu arada ilginç bir konuya denk geldim. Belki burada birkaç şey işininize yarayabilir. Belki daha düşük voltaj ile işinize yarayabilir. Linux'ta yok gibi ama Windows'a özgü galiba.

Bizim bu ayarlardan sonrası çok çok az etki ediyor. Uğraşmaya bile değmez sweet spot bulduktan sonra.

Bizim bu ayarlardan sonrası çok çok az etki ediyor. Uğraşmaya bile değmez sweet spot bulduktan sonra.

Static OC da deneyebilirsiniz bu arada, 9800X3D için LLC8 ile beraber 1.15V 5.3 GHz, 1.2V 5.4 GHz stabil edebildim. PBO aşırı da şart değil aslında. Ekstra stabilite için static OC'da Global C-State ve Clock Spread Spectrum ayarlarını Disabled kullanın.

9700X'te de durumlar çok farklı olmayacaktır. 1.15-1.2V civarına kaç GHz olabiliyorsa o şekil devam edersiniz. Zaten PBO ile sonuçlar benzer. Core VID kısmından verirsen C-State mevzusu yine aktif kalıyor, boşta çekirdekler uykuda olduğundan 35-40 derece bandında seyrediyor yine. Bu senaryolar yükteyken geçerli. @Haluk Albayrak

Son düzenleyen: Moderatör:
Static OC da deneyebilirsiniz bu arada, 9800X3D için llc8 ile beraber 1.15v 5.3 GHz, 1.2v 5.4 GHz stabil edebildim. PBO aşırı da şart değil aslında. Ekstra stabilite için static OC'da global C-state ve clock spread Spectrum ayarlarını disabled kullanın.

9700X'te de durumlar çok farklı olmayacaktır. 1.15-1.2v civarına kaç GHz olabiliyorsa o şekil devam edersiniz. Zaten PBO ile sonuçlar benzer. Core VID kısmından verirsen C-state mevzusu yine aktif kalıyor, boşta çekirdekler uykuda olduğundan 35-40 derece bandında seyrediyor yine. Bu senaryolar yükteyken geçerli. @Haluk Albayrak

En son -20 ve +100 yaptım denemelik ve henüz DPC hatası almadım.