R7 9700X işlemcinin PBO ayarları nasıl olmalıdır?

Stabilite testini hangi uygulamadan yapayım bir de şu Nitro ayarlarını bulamadım bir türlü sadece EXPO 5200MHz açtım RAM'im 5200 olduğu için.
Nitro BIOS içerisinde Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings bu kısımda.

Stabilite OCCT CPU+RAM Extreme+Large mod @roszd

Ya da Prime95 indirip oradan Small test.

Nitro BIOS içerisinde Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro settings bu kısımda.

Stabilite OCCT CPU+RAM Extreme+large mod @roszd

Ya da Prime95 indirip oradan small test.

Nitro BIOS içerisinde Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro settings bu kısımda.

Stabilite OCCT CPU+RAM Extreme+large mod @roszd

Ya da Prime95 indirip oradan small test.

4 dakika 0 uyarı 0 hata tüm seçeneklerde sorun yok gibi.

9700X kullanıcısı olarak PBO için yaptığım tek ayar -30 curve optimizer yapmak oldu. Birçok modda denedim çok fazla bir getirisi oldugunu düşünmüyorum. Serin çalışsın tüm çekirdekleri 5.5GHz'e çıkarabiliyor zaten. Limitleri açtığım takdirde iyi bir soğutmam olmasına rağmen sıcaklar çok fazla artıyor.

Hocam ben 4X +100 verdim curve de -10 verdim tamamen her şeyi denemedim ama denediklerim içinde en iyisi bu şu an ama PC ilk açıldığında böyle bir 5 saniyeliğine %100 kullanıma geçiyor gibi ses çıkarıyor işlemci normal mi?

Sıcaklıklar hala fazlaysa -15 -20 deneyebilirsiniz. Diğer bahsettiğiniz konu ise Windows açıldığında mı yoksa PC'nin tuşa ilk bastığınızda mı oluyor?

Sıcaklıklar hala fazlaysa -15 -20 deneyebilirsiniz. Diğer bahsettiğiniz konu ise Windows açıldığında mı yoksa PC'nin tuşa ilk bastığınızda mı oluyor?

Sıcaklıklar gayet normal Max 70 gördüm. Windows açıldığında oluyor ses olayı.

Debloat yapman lazım, bir de başlangıçta açılan çerçöpü kapat görev yöneticisinden. BIOS içerisinden fanlar için step up time level4-5 falan ayarlarsan tepki süresi azalıyor, daha az hızlanır fanlar ani sıcaklık artışında.

Şu rehberde nasıl debloat yapacağın anlatılıyor, winutil cmd kodu olarak kullanabilirsin + olarak oosu10 kullanabilirsin, apply recommended settings yapman yeterli o programdan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…