roszd

Uzman
Yeni geçtim PBO ayarlarını yapmak istiyorum @Recep Baltaş hocamın paylaştığı videoyu izledim ve yaptım ama değer girdiği yerleri yapmadım farklı işlemci olduğu için. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. @Ayhan Dönmez, hocam geçen hafta açtığım konuda yardımcı olabileceğinizi söylemiştiniz yardımcı olursanız sevinirim.

Naçizane tavsiyem basit ve stabil ayar için, Boost Clock Override Negative -200, OverDrive Scalar X10, PPT 160W, TDC 140A, EDC 220A, Curve Optimizer All Core Negatif -35 ile deneyin bakalım. İşlemci Boost hızı 200 MHz düşecek ama çoklu çekirdek frekans ortalaması artacak ve biraz daha sıcak çalışacak. İsterseniz Termal Throttle Limit ayarını belirlediğiniz bir sıcaklığa sabitleyebilirsiniz. Büyük ihtimalle stabil olur ama olmazsa -30 ile deneyebilirsiniz.

Yeni geçtim PBO ayarlarını yapmak istiyorum @Recep Baltaş hocamın paylaştığı videoyu izledim ve yaptım ama değer girdiği yerleri yapmadım farklı işlemci olduğu için. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. @Ayhan Dönmez, hocam geçen hafta açtığım konuda yardımcı olabileceğinizi söylemiştiniz yardımcı olursanız sevinirim.
Anakart neydi? PBO-Advanced PBO Limits-Motherboard Scaler-Auto kalabilir, 6x deneyebilirsin, stabiliteye katkısı yok sayılır. Curve Optimizer All Cores -15/-20 vererek denemelere başlayabilirsin. Boost clock override stok kalabilir, 9700x zaten Fmax'ı fazla, +200 yerine +100 vermeni tavsiye ederim max, yoksa fazlasıyla ısınacaktır. 105w TDP modunu devreye alabilirsin PBO kısmından bir de. ASUS anakart ise AI Tweaker-PBO kısmından ayarları uygula, Medium Load Boostit-Enable edebilirsin.

@roszd Test için Prime95 Small ve EXPO kapalı kalsın test esnasında. RAM'leri sonra optimize edersin. HWiNFO sensör kısmından değerleri takip et.

EXPO açacaksan eş zamanlı olarak Nitro ayarlarını uygula:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-Tx Burst Length-8x/8x

Anakart neydi? PBO-Advanced PBO Limits-Motherboard Scaler-Auto kalabilir, 6x deneyebilirsin, stabiliteye katkısı yok sayılır. Curve Optimizer All Cores -15/-20 vererek denemelere başlayabilirsin. Boost clock override stok kalabilir, 9700x zaten Fmax'ı fazla, +200 yerine +100 vermeni tavsiye ederim max, yoksa fazlasıyla ısınacaktır. 105w TDP modunu devreye alabilirsin PBO kısmından bir de. ASUS anakart ise AI Tweaker-PBO kısmından ayarları uygula, Medium Load Boostit-Enable edebilirsin.

@roszd Test için Prime95 Small ve EXPO kapalı kalsın test esnasında. RAM'leri sonra optimize edersin. HWiNFO sensör kısmından değerleri takip et.

EXPO açacaksan eş zamanlı olarak Nitro ayarlarını uygula:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-Tx Burst Length-8x/8x
Anakartım BIOSTAR B650M X3D Pro+. Deneyeceğim dediklerini şimdi.

anakartım Biostar B650M x3d pro+ deniyicem dediklerini şimdi.
ZenTimings indirip SS atarsan RAM kısmında yardımcı olurum ekstra. Nitro ayarlarını uygula her anakartta var bu ayar, ek olarak MCR-PDM disable yap, Memory Context Restore ve Power Down ayarları, Integrated Graphics-iGPU kapalı kalsın. Fast boot açıksa o da kapalı kalsın. @roszd Zentimings defender açıkken hata veriyor şu anda, defender devre dışı bırakmayı unutma.

Anakartım BIOSTAR B650M X3D Pro+. Deneyeceğim dediklerini şimdi.
1758820301772.webp

Beta olanı kurmak istemezsen bir altındaki Official sürümü kur.

ZenTimings indirip SS atarsan RAM kısmında yardımcı olurum ekstra. Nitro ayarlarını uygula her anakartta var bu ayar, ek olarak mcr-pdm disable yap, Memory context restore ve Power down ayarları, ıntegrated Graphics-iGPU kapalı kalsın. Fast boot açıksa o da kapalı kalsın. @roszd ZenTimings Defender açıkken hata veriyor şu anda, Defender devre dışı bırakmayı unutma.

Eki Görüntüle 187699

Beta olanı kurmak istemezsen bir altındaki official sürümü kur.

RAM'lerin Samsung Hynix vs olup olmadığını öğrenmek istiyosanız bugün baktım Micron sanırım optimize edilmiyor öyle yazmıştınız bir önceki konumda. Anakart ayarlarındayım şu an direkt olarak bir TDP 105W ayarı bulamadım PBO sekmesinde ve tüm anakart ayarlarında ben mi yanlışlık yaptım acaba?

ZenTimings indirip SS atarsan RAM kısmında yardımcı olurum ekstra. Nitro ayarlarını uygula her anakartta var bu ayar, ek olarak mcr-pdm disable yap, Memory context restore ve Power down ayarları, ıntegrated Graphics-iGPU kapalı kalsın. Fast boot açıksa o da kapalı kalsın. @roszd ZenTimings Defender açıkken hata veriyor şu anda, Defender devre dışı bırakmayı unutma.

Eki Görüntüle 187699

Beta olanı kurmak istemezsen bir altındaki official sürümü kur.

Anakartı da açar açmaz güncellemiştim şu an güncel durumda.

Sanırım 105W'yi buldum AMD ctdp yazıyor Max 170W'ye çıkan seçenekler var oradaki 105Wdir herhalde.

RAM'lerin Samsung Hynix vs olup olmadığını öğrenmek istiyosanız bugün baktım Micron sanırım optimize edilmiyor öyle yazmıştınız bir önceki konumda. Anakart ayarlarındayım şu an direkt olarak bir TDP 105W ayarı bulamadım PBO sekmesinde ve tüm anakart ayarlarında ben mi yanlışlık yaptım acaba?

Sanırım 105W'yi buldum AMD ctdp yazıyor Max 170W'ye çıkan seçenekler var oradaki 105Wdir herhalde.
Seçebilirsin evet. PBO kısmından dediğim ayarları yapabilirsin Biostar'da da mevcut. Micron ise Nitro ayarlarını uygulayıp EXPO açman yeterli, fazlası olmaz. @roszd

Seçebilirsin evet. PBO kısmından dediğim ayarları yapabilirsin BIOSTAR'da da mevcut. Micron ise Nitro ayarlarını uygulayıp EXPO açman yeterli, fazlası olmaz. @roszd

Hocam stok halde hiçbir ayar yapmadan girdiğimde daha iyiydi şu an her şeyi sıfırladım sadece 105W açtım CS de şu an ortalam 80W Max 70 derece %30-40 kullanım 5500MHz veriyor.

Hocam stok halde hiçbir ayar yapmadan girdiğimde daha iyiydi şu an her şeyi sıfırladım sadece 105W açtım CS de şu an ortalam 80W Max 70 derece %30-40 kullanım 5500MHz veriyor.
PBO açarsan derece artar, 105w açarsan da artar, güç limitlerini açıyorsun çipin, bunları açtıktan sonra -20/-25 undervolt dene, boost clock override auto kalsın, scaler auto ya da 2x/6x tarzı deneyebilirsin, auto kalsın ilk etapta.

Nitro kısmını uygula EXPO açıp sadece, Micron ise fazlası olmaz.

@roszd ZenTimings SS atarsan daha net anlaşılır. Şu sürümü indirip SS atarsan bakacağım. Defender açık olursa hata verir. Sürüm şu forumda paylaşıldı güncel hali:

1758824181854.webp

Hocam uygulama açılıyor ama en başta I/O disabled tarzı bir şey dedi hatadan kastın oysa Defender'i kapatıp bir daha deneyeyim.