Bende de sizdeki karttan var. Sizin yaptığınız yöntem çok sağlıklı değil. En sağlık yöntem voltaj eğrisi yapmak. Nebi'nin videosunda o konu da anlatılıyor. Ayrıca bizim kartların soğutması piyasadaki en kötüsü değil ama iyi de değil
@KaderDiyelimGitsin.
+2000 MHz vermek ile +3000 MHz vermek FPS açısından bazen fark oluşturmayabiliyor.
Şu an benim kart 0.930-0.950 mv arasında hatta çoğu zaman 0.930 mv civarında 2880-2910 GHz gibi müthiş bir değerde çalışıyor ve stok halinden 60W daha az güç çekiyor.
Benim açtığım konu var. Atarım linkini. Mükemmel havalandırması olan kasayı iyice kusursuzlaştırdım ve milletin 75-85k verip kullandığı 5080'i ben 59k vererek kullanıyorum.
RTX 5080 kartımın altına 2 adet 120mm fan takacağım. Şu anda zaten BeQuiet Pure Wings 2 120mm fanlar takılı ancak dar alandan dolayı statik basınçlı fan takmak istiyorum. İki fan için bütçe 4-5K olabilir ancak uyguna şu da işini görür derseniz o da olabilir. Kasa Lancool 216.
@LH44 @Ayhan Dönmez @michaelscofield
Yani silikon kalitesi esas olarak voltaj eğrisinde belli olur. Benim silikon kalitesi 0.930mv değerinde iyi bir değer yakaladı. Kimisi 0.975Mv'da yakalar mesela bu değişir. 2-3 gün harcadım ben en iyi yeri bulmak için. Vakit harcamalısınız böyle giriş seviyesi kartlarda ki stok halinden daha az güç çeksin ve daha yüksek saat hızlarında çalışsın.