İyi değeri yakaladığımı tam olarak nasıl anlayabilirim hocam neye göre hareket etmeliyim yardımcı olur musunuz bu konuda?

Statik Overclock yapacaksın ekran kartına Afterburner ile. O konuda anlatıldı @ShadowLegion paylaştığı. 9700x için ister PBO ister Statik OC ikisi de yapılır, uygundur. RAM ayarları yapman lazım 9700x için. O daha elzem. @Bandırmalı1965 @LH44 hocalar yardımcı olur ZenTimings atarsan.

Statik Overclock yapacaksın ekran kartına Afterburner ile. O konuda anlatıldı @ShadowLegion paylaştığı. 9700x için ister PBO ister Statik OC ikisi de yapılır, uygundur. RAM ayarları yapman lazım 9700x için. O daha elzem. @Bandırmalı1965 @LH44 hocalar yardımcı olur ZenTimings atarsan.
@KaderDiyelimGitsin , @Ayhan Dönmez hocamın söylediği gibi benim konuda detay var. Ayrıca Nebi'nin videosunda da var. Pro yöntem diye yer açmış Nebi.

RAM ayarları daha önemli. ROG Astral 5080 de olsa 2800 MHz' de çalışan bir 5080 ile 3100 MHz' de çalışan bir 5080 arasında doğru düzgün FPS farkı yok. Buna takılmayın. Önemli olan RAM.

@KaderDiyelimGitsin , @Ayhan Dönmez hocamın söylediği gibi benim konuda detay var. Ayrıca Nebi'nin videosunda da var. Pro yöntem diye yer açmış Nebi.

RAM ayarları daha önemli. ROG Astral 5080 de olsa 2800 MHz' de çalışan bir 5080 ile 3100 MHz' de çalışan bir 5080 arasında doğru düzgün FPS farkı yok. Buna takılmayın. Önemli olan RAM.

9700X için ekstra önemli RAM mevzusu. Cache miktarı 9800X3D gibi değil.

@KaderDiyelimGitsin, @Ayhan Dönmez hocamın söylediği gibi benim konuda detay var. Ayrıca Nebi'nin videosunda da var. Pro yöntem diye yer açmış Nebi.

RAM ayarları daha önemli. ROG Astral 5080 de olsa 2800 MHz'de çalışan bir 5080 ile 3100 MHz'de çalışan bir 5080 arasında doğru düzgün FPS farkı yok. Buna takılmayın. Önemli olan RAM.

9700X için ekstra önemli RAM mevzusu. Cache miktarı 9800X3D gibi değil.

İşlemci için
Curve Optimizer
→ All Cores
→ Negative
→ -20

Precision Boost OverDrive: Advanced
PBO Limits: Manual
PPT: 142 W
TDC: 110'a
EDC: 170'a
PBO Scalar: X5
Boost Clock Override: +200 MHz
Thermal Limit: 85°C

Eco mode 105 açık. Bu ayarlar nasıldır? Bu ayarlar ile test yaptım Cinebench skorum default halde 18892 iken bu testlerle 22822'ye çıktı multi Core'de. Sıcaklık test sırasında 77-78 sabit.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci için
Curve Optimizer
→ All Cores
→ Negative
→ -20

Precision Boost OverDrive: Advanced
PBO Limits: Manual
PPT: 142 W
TDC: 110'a
EDC: 170'a
PBO Scalar: X5
Boost Clock Override: +200 MHz
Thermal Limit: 85°C

Eco mode 105 açık. Bu ayarlar nasıldır? Bu ayarlar ile test yaptım Cinebench skorum default halde 18892 iken bu testlerle 22822'ye çıktı multi Core'de. Sıcaklık test sırasında 77-78 sabit.

PBO Limits Motherboard yapmak tek başına yeterli. PPT, TDC, EDC ayarlamaya gerek yok. Thermal Limit yine şart değil. 95 çıksın çip, bir şey olmuyor. Eco Mode açmana gerek kalmayabilir. Anakart limitleri üç değeri de 1000W ve 1000A ayarlaması lazım.

Onun haricinde +200 -20 stabil olma şansı düşük. Y-Cruncher ile teste al ya da AIDA64 CPU+FPU+Cache ile. Anında hata verir. Cinebench stabilite testi değil, sadece render alıyor. Orada donmuyor diye stabil anlamına gelmez. @KaderDiyelimGitsin

PBO Limits Motherboard yapmak tek başına yeterli. PPT, TDC, EDC ayarlamaya gerek yok. Thermal Limit yine şart değil. 95 çıksın çip, bir şey olmuyor. Eco Mode açmana gerek kalmayabilir. Anakart limitleri üç değeri de 1000W ve 1000A ayarlaması lazım.

Onun haricinde +200 -20 stabil olma şansı düşük. Y-Cruncher ile teste al ya da AIDA64 CPU+FPU+Cache ile. Anında hata verir. Cinebench stabilite testi değil, sadece render alıyor. Orada donmuyor diye stabil anlamına gelmez. @KaderDiyelimGitsin
Kaç yapmam gerekir değerleri hocam?

Kaç yapmam gerekir değerleri hocam?

+100 -15 stabilse öyle kalsın. Diğer türlü Per Core uğraşman lazım. PBO Limits Motherboard yapman tek başına yeterli olması lazım. Eco Mod açarsan onun üzerine override eder. RAM ayarları için konu aç, hocalar yardımcı olsun. RAM kısmı daha önemli. PBO kısmında çok uçma, stabilite sağlaması zor. 9700x Fmax zaten yüksek. 5.7 civarlarındayken -20 stabil değildir. Per Core uğraşırsan stabil olur o kısımda.

+100 -15 stabilse öyle kalsın. Diğer türlü Per Core uğraşman lazım. PBO Limits Motherboard yapman tek başına yeterli olması lazım. Eco Mod açarsan onun üzerine override eder. RAM ayarları için konu aç, hocalar yardımcı olsun. RAM kısmı daha önemli. PBO kısmında çok uçma, stabilite sağlaması zor. 9700X Fmax zaten yüksek. 5.7 civarlarındayken -20 stabil değildir. Per Core uğraşırsan stabil olur o kısımda.

RAM konum mevcut hocam sizin yardımcı olduğunuz oradan devam edeceğim yapıp size yazacağım o konu üzerinden işlemci ve ekran kartına takılı kaldım kafam çok karıştı.

RAM konum mevcut hocam sizin yardımcı olduğunuz oradan devam edeceğim yapıp size yazacağım o konu üzerinden işlemci ve ekran kartına takılı kaldım kafam çok karıştı.

Ekran kartı 5080 için @Hamza Ensar Sağlam konusu vardı. Kendisi ayarlarını seninle paylaşsın. Afterburner üzerinden statik Overclock yapacaksın. Yine bu programdan fan devri de ayarlanıyor. Windows ikonuna tıkladığında bir daha programla işin kalmıyor. Otomatik uyguluyor sonrasında. İşlemci konusu +200 -20 9800X3D'de bile fabrikasyon stabil olacağı garantisi yok. Per Core uğraşman lazım. Rehberler var, sana iletirim. Stabilite testini VT3 Y-Cruncher ile yapacaksın.

@KaderDiyelimGitsin Bu rehberi takip et.

Ekran kartı 5080 için @Hamza Ensar Sağlam konusu vardı. Kendisi ayarlarını seninle paylaşsın. Afterburner üzerinden statik Overclock yapacaksın. Yine bu programdan fan devri de ayarlanıyor. Windows ikonuna tıkladığında bir daha programla işin kalmıyor. Otomatik uyguluyor sonrasında. İşlemci konusu +200 -20 9800X3D'de bile fabrikasyon stabil olacağı garantisi yok. Per Core uğraşman lazım. Rehberler var, sana iletirim. Stabilite testini VT3 Y-Cruncher ile yapacaksın.

@KaderDiyelimGitsin Bu rehberi takip et.

Kafam allak bullak oldu hocam :D @Hamza Ensar Sağlam hocamın konusunu göremedim online olduğunda yanıtlar muhtemelen.
Şu an işlemciyi dediğiniz gibi +200 -15 yaptım 105 ayarını kapadım ek olarak motherboard çektim.

Ekleme: OCCT Stability testte ayarları bu şekile getirince işlemci 95 derece sıcaklıkta sabit kalıyor. Hangi ayar bunu yapmış olabilir? Ecodaki 105'i kapattığım için mi?