kulesogutucu

Becerikli
Selam Sosyal, umarım iyisinizdir. Benim sorum şu: AMD 9070 XT ve R7 9700X sistemde drop oluyor. Drop sorunu nasıl ortadan kaldırılır? Teşekkürler.

kurdum. Şimdi ne yapayım? (aygıt yöneticisinde gözükmüyor)
PCI aygıtı görünmesi gerekli, ASUS setup Auto kuruyor. O klasörün içini SS atar mısın, PCI aygıtı ile alakalı bir setup var mı?

kurdum. Şimdi ne yapayım? (aygıt yöneticisinde gözükmüyor)
1758892306649.webp

Şu sürümün içinde var, PCI'daki ASUS setup çalıştır sadece, kurulumdan sonra restart at.

PCI aygıtı görünmesi gerekli, ASUS setup Auto kuruyor. O klasörün içini SS atar mısın, PCI aygıtı ile alakalı bir setup var mı?

Eki Görüntüle 187891

Şu sürümün içinde var, PCI'daki ASUS setup çalıştır sadece, kurulumdan sonra restart at.
Hocam ben ilkini indirmiştim.

Chipset tekrar kurma, klasörün içindeki PCI kısmını kuracaksın ASUS setup ile sadece. @kulesogutucu

Attığım sürümü indir siteden, PCI kısmını kur sadece, sonra restart at.
Öyle yaptım asus setupı kurdum.

Mouse çeviriyorum sanki fps bir anda 10 düşmüş gibi kasıla kasıla geliyor.
AMD Radeon ayarlarından sadece freesync, anti-lag açık kalsın. Radeon Chill gibi ayarlar sorun yaratabiliyor. Sonrasında Rivaturner ile FPS sınırlaması yaparsın. (Monitör hertz değeri - 1). FPS sınırlaması yeterli gelmezse V-Sync açmayı da deneyebilirsin. Bu testi yaparken oyun içi ayarları da low/medium olarak bırakmanda fayda var. Bu şekilde bir dene, iyileşme varsa haber edersin.

Harici olarak BIOS'tan EXPO açık/kapalı deneyebilirsin. Bazı sistemlerde drop yaşatabiliyor bu ayar. Harici olarak ekran kartı, chipset ve BIOS sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.

@SunseTTime Önerilerini uygulayabilirsin ekstra. RAM kısmı benim dediğim gibi kalabilir EXPO üzerine Nitro dahil olarak. PCI aygıtı ünlem görünmüyor yani şu anda?

Bu sorunu @SunseTTime de çözemiyorsa çok az kişi çözer diye düşünüyorum.
Donanımsal bir şey yoksa bu verdiğim ayarların az çok işe yaraması gerekiyor hocam. Yoksa zaten sizin verdiğiniz ince ayarlara kalıyor iş.

AMD Radeon ayarlarından sadece freesync, anti-lag açık kalsın. Radeon Chill gibi ayarlar sorun yaratabiliyor. Sonrasında Rivaturner ile FPS sınırlaması yaparsın. (Monitör hertz değeri - 1). FPS sınırlaması yeterli gelmezse V-Sync açmayı da deneyebilirsin. Bu testi yaparken oyun içi ayarları da low/medium olarak bırakmanda fayda var. Bu şekilde bir dene, iyileşme varsa haber edersin.

Harici olarak BIOS'tan EXPO açık/kapalı deneyebilirsin. Bazı sistemlerde drop yaşatabiliyor bu ayar. Harici olarak ekran kartı, chipset ve BIOS sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
Radeon Freesync yazınca adrenalim uygulamasında bir şey çıkmıyor. anti-lagı açtım. Sanki sorun çözüldü gibi ama emin değilim.

Donanımsal bir şey yoksa bu verdiğim ayarların az çok işe yaraması gerekiyor hocam. Yoksa zaten sizin verdiğiniz ince ayarlara kalıyor iş.
PSU ve 9070 XT kaynaklı olabilir mi, o kısmı irdelemek gerekli. 3x8 pin model mi bu 9070 XT?

@kulesogutucu Kart 3x8 pin güç girişine mi sahip, güç bağlantısı nasıl yapıldı? Tek kablodan 1x8 pin, ya da tek kablodan 2x8 pin şeklinde mi?