kulesogutucu

Becerikli
Selam Sosyal, umarım iyisinizdir. Benim sorum şu: AMD 9070 XT ve R7 9700X sistemde drop oluyor. Drop sorunu nasıl ortadan kaldırılır? Teşekkürler.

Radeon Freesync yazınca adrenalim uygulamasında bir şey çıkmıyor. anti-lagı açtım. Sanki sorun çözüldü gibi ama emin değilim.
AMR Radeon uygulamasını aç -> Oyun kısmına tıkla -> sol tarafta ''Ekran Kartları'', sağ tarafta ise ''Ekran'' olarak iki ayrı kısım göreceksin. Ekran kısmında AMD Freesync diye yazar.

AMD Radeon ayarlarından sadece freesync, anti-lag açık kalsın. Radeon Chill gibi ayarlar sorun yaratabiliyor. Sonrasında Rivaturner ile FPS sınırlaması yaparsın. (Monitör hertz değeri - 1). FPS sınırlaması yeterli gelmezse V-Sync açmayı da deneyebilirsin. Bu testi yaparken oyun içi ayarları da low/medium olarak bırakmanda fayda var. Bu şekilde bir dene, iyileşme varsa haber edersin.

Harici olarak BIOS'tan EXPO açık/kapalı deneyebilirsin. Bazı sistemlerde drop yaşatabiliyor bu ayar. Harici olarak ekran kartı, chipset ve BIOS sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
Bu ayarları yapıp, optimizasyonu iyi bir oyunda test etmelisin. Rainbow Six Siege olursa çok iyi olur. Zaten ranked dışında ücretsiz açabiliyorsun.

O halde sorun olmaması gerekli. @SunseTTime ile beraber oyunlara bakın istersen. Frametime SS atarsan daha iyi, ya da kayıt alabiliyorsan.

Hocam sorun çözüldü (anti lagtan dolayı mı chipsetten dolayı mı bilmiyorum) ama bu sefer oyundan çıkınca kasıyor :) (Amdnin uygulamasına girince veya tarayıcıya girince vb)

AMR Radeon uygulamasını aç -> Oyun kısmına tıkla -> sol tarafta ''Ekran Kartları'', sağ tarafta ise ''Ekran'' olarak iki ayrı kısım göreceksin. Ekran kısmında AMD Freesync diye yazar.

Bu ayarları yapıp, optimizasyonu iyi bir oyunda test etmelisin. Rainbow Six Siege olursa çok iyi olur. Zaten ranked dışında ücretsiz açabiliyorsun.
Bunu açık mı yapayım yoksa amd için iyileştirilmiş mi?

Hocam sorun çözüldü (anti lagtan dolayı mı chipsetten dolayı mı bilmiyorum) ama bu sefer oyundan çıkınca kasıyor :) direkt Alt Tab attığımdan veya CTRL+Win+yön yaptığımdan dolayı olabilir mi?

Bunu açık mı yapayım yoksa amd için iyileştirilmiş mi?
Önce iyileştirilmiş olarak seçmeni öneririm. Sorun yaratırsa açık denersin. Ben ciddi bir fark gözlemlememiştim oyunlarda.