Tamam. Böyle bak oyunlarda tekrar. iGPU kurduysan DDU yazılımı ile kaldır, iGPU kapalı kalsın hep. Driver kurduysan onu sil. Radeon yazılımı, Adrenalin sende olmak zorunda. IGPU'yu kaldır en azından kurduysan.

Evet hocam, FPS arttığını çok net bir şekilde 660 oluyordu, şimdi ise 720 civarı takılıyor.

Tamam. Böyle bak oyunlarda tekrar. iGPU kurduysan DDU yazılımı ile kaldır, iGPU kapalı kalsın hep. Driver kurduysan onu sil. Radeon yazılımı, Adrenalin sende olmak zorunda. IGPU'yu kaldır en azından kurduysan.

Hocam, IGPU'yu nereden kaldırabilirim acaba? DDU yazılımını kurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam, FPS arttığını çok net bir şekilde 660 oluyordu, şimdi ise 720 civarı takılıyor.

Hocam, IGPU'yu nereden kaldırabilirim acaba? DDU yazılımını kurdum.

Şu anda FPS arttıysa böyle kalsın, hiç elleme ayarlara. DDU için güvenli mod gerekli olabiliyor, bazen de gerekmez. Şansını dene. DDU'dan AMD seçip tüm sürücüleri kaldırmasını iste. 9070 XT için tekrardan kurarsın. iGPU kurma sadece.

Şu anda FPS arttıysa böyle kalsın, hiç elleme ayarlara. DDU için güvenli mod gerekli olabiliyor, bazen de gerekmez. Şansını dene. DDU'dan AMD seçip tüm sürücüleri kaldırmasını iste. 9070 XT için tekrardan kurarsın. iGPU kurma sadece.
Hocam şimdi açıkçası kapattıysak kalsın böyle. Açıkçası kendimi biliyorsam bir sıkıntı çıkabilir. Sizin kafanızı daha fazla ağrıtmayayım. Kendinize çok iyi bakın, yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Eki Görüntüle 221504
Eki Görüntüle 221505
Eki Görüntüle 221506
Eki Görüntüle 221507
Eki Görüntüle 221509
Eki Görüntüle 221510
Eki Görüntüle 221511
Eki Görüntüle 221512
Eki Görüntüle 221513
Eki Görüntüle 221514
Eki Görüntüle 221515
Eki Görüntüle 221516

@demjr Bu şekilde 6000 CL28 2100 FCLK 1:1 Mod uygundur. 1.5 VDD, 1.4 VDDQ, 1.4 VDD IO, Bank Refresh Mode=Mixed olacak. Integrated Graphics kapatılacak. MCR-PDM kapatılacak. Görsel ilettim, Memory Context ve Power Down kapalı kalması iyidir, eğitimi hafızada tutmasın.

Yanlış değer girmezsen sorunsuz Boot etmesi gerekli.

Windows gelince güncel halini ZenTimings atarsın. Programdan Tools kısmından AGESA versiyonu gösterme ayarını açıp programı tekrardan kapatıp aç. AGESA sürümünü tarayıp göstersin. Programdan alt kısımdan A2-B2 seçip ayrı görsel ilet. HWiNFO sensörleri yanda açıp RTP ile teste al. RTP programında Auto 1 kere basılacak her defasında, sonrasında 1-90 ayarlayıp Start verilecek.
Ayhan hocam az önce BIOS update yaptım ve tüm ayarlarım gitti. Ben de sizin attığınız fotoğraflara bakarak tüm her şeyi eksiksiz yaptım fakat boot etmiyor bu sefer. 2 kere denedim, maalesef yine boot etmiyor. Sebebi nedir sizce? B850M Force anakartım ve Ryzen 7 9700X işlemcim var. BIOS sürümünü F7'den F8A'ya güncelledim. @Ayhan Dönmez

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şimdi açıkçası kapattıysak kalsın böyle. Açıkçası kendimi biliyorsam bir sıkıntı çıkabilir. Sizin kafanızı daha fazla ağrıtmayayım. Kendinize çok iyi bakın, yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Ayhan hocam az önce BIOS update yaptım ve tüm ayarlarım gitti. Ben de sizin attığınız fotoğraflara bakarak tüm her şeyi eksiksiz yaptım fakat boot etmiyor bu sefer. 2 kere denedim, maalesef yine boot etmiyor. Sebebi nedir sizce? B850M Force anakartım ve Ryzen 7 9700X işlemcim var. BIOS sürümünü F7'den F8A'ya güncelledim. @Ayhan Dönmez

Bank Refresh Mode Mixed değiştiği için olabilir. Boot öncesi Save & Exit özet ekranı iletin. Kontrol edelim.

EXPO 1 bile açmıyor, ben de BIOS güncelledim. Aynı sorunu yaşıyoruz.

Clear CMOS sonrası düzeliyor, sonra tekrar etmiyor. Çok nadiren Clear CMOS sonrası da tekrarlıyor.

SAFEDISK ve Silent_Scone ile iletişime geçmek lazım, onlar düzeltiyor bu işi. X870 APEX ve diğer üst segment kartlara yöneldiler. TUF orta segment şu anda, çok boşladılar. BIOS'lar çöp. @ggbye

Clear CMOS sonrası düzeliyor, sonra tekrar etmiyor. Çok nadiren Clear CMOS sonrası da tekrarlıyor.

SAFEDISK ve Silent_Scone ile iletişime geçmek lazım, onlar düzeltiyor bu işi. X870 APEX ve diğer üst segment kartlara yöneldiler. TUF orta segment şu anda, çok boşladılar. BIOS'lar çöp. @ggbye
Bir sonraki sürümde düzelir.