Aynen, reset atman lazim tutturana kadar. Istiyorsan test edebilirsin iki halini oyunlarda. Dusuk veren hali biraz daha kotu olacak muhtemelen. Sadece Memory kismina cift tiklayarak hizlica bakabilirsin AIDA'da.Hocam, kısaca bu durum normal değil mi? Engellemenin tek yolu restart atmak.
Detaylar
Kim cevapladı?demjr 87
Yetkin
@shiiw hocam, sizce Ayhan hocamın dediği XOC BİOS'u yükleyip, 1.75 VDD ile 6400 CL26 açmalı mıyım? Ben, XOC BİOS'tan biraz çekiniyorum sistemi bozar diye çünkü resmi değil. Attığım resimde benim yaptığım ayarlar var ve şu ana kadar oyunda vesaire hiç sorun çıkmadı. 6400 CL26'nın bana bu Timing ayarlarından daha fazla katkısı olur mu?
Teşekkür ederim hocam, böyle kalsın o zaman şimdilik.Aynen, reset atman lazim tutturana kadar. Istiyorsan test edebilirsin iki halini oyunlarda. Dusuk veren hali biraz daha kotu olacak muhtemelen. Sadece Memory kismina cift tiklayarak hizlica bakabilirsin AIDA'da.
Dosya Ekleri
Sanmiyorum sorun edecegini. Sinirlar kalktigi icin ekstra dikkat etmek lazim sadece. Bazi timingleri kismak gerekebilir. Benim zen'i incele istersen, 1.77 VDD veriyorum ben. 6400'de 1/2/0 Nitro acip acamayacagi da mechul. Denemen lazim, gerek var mi bilemedim.@shiiw hocam, sizce Ayhan hocamın dediği XOC BİOS'u yükleyip, 1.75 VDD ile 6400 CL26 açmalı mıyım? Ben, XOC BİOS'tan biraz çekiniyorum sistemi bozar diye çünkü resmi değil. Attığım resimde benim yaptığım ayarlar var ve şu ana kadar oyunda vesaire hiç sorun çıkmadı. 6400 CL26'nın bana bu Timing ayarlarından daha fazla katkısı olur mu?
demjr 87
Yetkin
1.65 sınırı olduğu için bende olabildiğince Timing'leri sıkmaya çalıştım ve fena olmayan bir sonuç elde ettim. 3 saat test ettim yükte ve oyunlarda bir sorunla karşılaşmadım şu ana kadar. Sadece ara boot failure hatası alıyorum ama muhtemelen BİOS beta olduğundan veriyor ya da çok sıktığım için boot failure hatası alıyorum.
Cok timing sikmak ta iyi degil bence, pay birakmak lazim. Zaten sende GDM enabled diye tutuyor olmali 1.65 VDD'yi.1.65 sınırı olduğu için bende olabildiğince Timing'leri sıkmaya çalıştım ve fena olmayan bir sonuç elde ettim. 3 saat test ettim yükte ve oyunlarda bir sorunla karşılaşmadım şu ana kadar. Sadece ara boot failure hayası alıyorum ama muhtemelen BİOS beta olduğundan veriyor ya da çok sıktığım için boot failure hatası alıyorum.
1.65'te bu derecelerdeyse 1.75-1.77'yi tutamazsin zaten, sicakliktan hata verir.En son test yaptığımda RAM sıcakları bu şekildeydi ve IOD 63 derece civarında geziyordu, bazen 65 oluyordu.
Eki Görüntüle 275064
demjr 87
Yetkin
Hocam, şu an sadece izliyorum, boot failure hatası tekrar alırsam Ayhan hocamın verdiği stabil değerleri girip salarım muhtemelen. En kötü beta olmayan BİOS'a dönerim.Cok timing sikmak ta iyi degil bence, pay birakmak lazim. Zaten sende GDM enabled diye tutuyor olmali 1.65 VDD'yi.
Beta'ya hic bulasmiyorum ben. En son haziran ayinda cikan surum var hala. Temmuz'da beta vermisler, onun ustune cikaramadilar hala.Hocam, şu an sadece izliyorum, boot failure hatası tekrar alırsam Ayhan hocamın verdiği stabil değerleri girip salarım muhtemelen. En kötü beta olmayan BİOS'a dönerim.
demjr 87
Yetkin
IOD bu şekilde. Sana attığım ZenTimings görüntüsündeki değerleri yaparken aldığım sıcaklık sonuçları bunlar. Bu yüzden sana sorayim dedim. XOC BİOS geçerim onda sorun yok ama ben hem yazın hemde kışın stabil olan değerleri girip çokta uğraşmak istemiyorum açıkcası.