kerkayban

Gelişen
  • Gigabyte B650 UD AX anakart
  • Sapphire Pulse 9070 XT ekran kartı
  • AMD Ryzen 9700X işlemci
  • Kingston Beast Black EXPO 32 GB 5200 MHz DDR5 RAM
  • Kioxia 1TB Exceria Pro LSE10Z001TG8 SSD
  • Raijintek Ampere 850W 80+ Platinum ATX 3.1 Ampere PCI-e 5.0 Full Moduler güç kaynağı
Sistemin bileşenleri bu şekilde. Bugün parçaları birleştirdiğimde kasanın RGB'li fanları çalışıyor, kule tipi işlemci soğutucusunun fanları çalışıyor, ekran kartı ilk çalıştığında 2-3 sn fanları çalışıyor, ısındığında yine çalışıyor aynı şekilde ama görüntü gelmiyor. BIOS ekranını bile göremiyorum ve bilgisayar PSU'yu kapatmadığım sürece ne kapanıyor ne de resetleniyor

Anakartın pilini sök tak yaptım. Kablolamalarım doğru. RAM zaten sıfır ve doğru slota takılı. BIOS güncellemesini yaptım, son sürüm şu an. Anakartın ve kasanın bütün USB girişleri de çalışıyor. Bilgisayarcıya danıştığımda anakartımın arızalı olduğunu söyledi. Sizlerin de fikirlerini almak istedim. Başka yapabileceğim aklınıza gelen herhangi bir şey var mıdır?

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi çalıştırın, 1 dakika sonra Y tuşuna basın, 10 saniye bekleyip ESC arkasından Enter'e basın, sistem yeniden başlayacak mı sesinden kontrol edin.

@kerkayban

RAM arızalı olma ihtimali de var. Tek RAM demişin. Son zamanlarda görüntü gelmeme sorununda DDR5 RAM'lerin patladığı çok oluyor. Benim yeni aldığım 2x16 RAM'lerin ikisi de arızalı çıkmıştı. Günlerce uğraşmış, 2 RAM de arızalı olamaz artık diye düşünmüştüm.

Hocam bunu test etmem zor biraz çünkü küçük bir yerde yaşıyorum bilgisayarı bıraktığım bilgisayarcı sadece ekran kartını test edebilmiş elinde ekran kartı olduğu için biliyorsanız bir yolunu yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hocam bunu test etmem zor biraz çünkü küçük bir yerde yaşıyorum bilgisayarı bıraktığım bilgisayarcı sadece ekran kartını test edebilmiş elinde ekran kartı olduğu için biliyorsanız bir yolunu yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım. Şans eseri tanıdığın tanıdığından bulabildim. Tamircilerde veya bilgisayarcılarda ram felan varsa götürüp denetebilirsin. Olmadı kaybedecek bir şeyin yoksa iade*değişime yollayabilirsin. Sistemin yeni mi bilmiyorum

Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım. Şans eseri tanıdığın tanıdığından bulabildim. Tamircilerde veya bilgisayarcılarda RAM falan varsa götürüp denetebilirsin. Olmadı kaybedecek bir şeyin yoksa iade*değişime yollayabilirsin. Sistemin yeni mi bilmiyorum.

Hocam 1 ay içerisinde parçaları indirimden toplayıp bugün son gelen parçayla birlikte kurulumunu yaptım tüm her şey sıfır.

Hocam 1 ay içerisinde parçaları indirimden toplayıp bugün son gelen parçayla birlikte kurulumunu yaptım tüm her şey sıfır.
O zaman ya bahsedilen farklı yolları deneyeceksin ya da bir şekil ram bulacaksın. Olmadı hem ram i hem anakartı geri gönder kontrol etsinler. Zaten birini yolladığında sistem çalışmayacağından şansa bırakma ikisini de yolla.

Sistemi çalıştırın, 1 dakika sonra y tuşuna basın, 10 saniye bekleyip ESC arkasından Enter'e basın, sistem yeniden başlayacak mı sesinden kontrol edin.

@kerkayban

Hocam dediğinizi denedim herhangi bir tepki vermedi bilgisayar.

O zaman ya bahsedilen farklı yolları deneyeceksin ya da bir şekil RAM bulacaksın. Olmadı hem RAM'i hem anakartı geri gönder kontrol etsinler. Zaten birini yolladığında sistem çalışmayacağından şansa bırakma ikisini de yolla.

Sağ olun hocam desteğiniz için öyle olacak gibi duruyor şu anlık.

Görüntü kablosunu anakarta takıp denediniz mi?

Hocam onu da denedim sistem tepki vermiyor şu an açılıyor RGB'li fanlar çalışıyor kule tipi soğutucunun fanları çalışıyor USB girişleri de çalışıyor ama açma kapama tuşu falan çalışmıyor PSU'dan kapatabiliyorum ancak.

Sorunu çözersen etiket atıp konuyu günceller misin? Merak ettim. Tecrübe olmuş olur.

Tamamdır hocam bilgilendirme geçeceğim.

Hocam onu da denedim sistem tepki vermiyor şu an açılıyor RGB'li fanlar çalışıyor kule tipi soğutucunun fanları çalışıyor USB girişleri de çalışıyor ama açma kapama tuşu falan çalışmıyor PSU'dan kapatabiliyorum ancak.

Tamamdır hocam bilgilendirme geçeceğim.
Açma kapama tuşuyla sisteme enerji verip kesemiyor musun?