R7 9700X sistem önerisi

seksenSekiz

Çalışkan
Sistem oyun değil, render ve yük altında çalışmaya odaklı olacak. Oyun yan etken.

Alacaklarımı iki parça olarak alacağım. Öncelikle bu ay ekran kartı harici ürünleri, 3 ay sonra da ekran kartını alacağım. Sebebi stok ve fiyat problemi, şu anki fiyatlar gereksiz uçuk, stok da yok.

Aşağı yukarı kesinleştirdiğim parçalar:
  • R7 9700X.
  • 32GB Kingston Fury.
  • 1TB Kingston Renegade.
  • 750W XPG Kyber veya Corsair RM750E.
  • Coolermaster Masterbox.

Elimde 360'lık sıvı soğutucu mevcut. Sizlerden nacizane ricam bana anakart ve ekran kartı konusunda tavsiye vermeniz. İlk parti, yani şu an 30.000₺ civarı harcayarak ekran kartı harici tüm bileşenleri alacağım. Sonrasında ekran kartına sanırım 40 civarı ayırabilirim. 4070Ti Super veya 4080 Super düşünüyorum. Anakart konusunda çok cahilim maalesef, önerilere açığım.

Anakart kesinlikle MSI almayın. Özellikle X800 anakart serisi hem donanımsal hata hem de berbat biosları ile kanser eder sizi. MSI Mag X870 Tomahawk anakarttan benim gibi çok çeken oldu, araştırırken bunun MSI anakartlarda yaygın olduğunu gördüm. Kaliteli Asus anaklart öneririm. Benim şu an kullanmakta olduğum:
Seçme sebebim birçok X870 anakarttan bile az olan arka port USB 3 sayısı ve arkada hem bios flashback hem de clear cmos tuşu barındırması, stabil biosunun bulunması ve sitesinde beta olanları açıkça belirtmesi.

Anakart kesinlikle MSI almayın. Özellikle X800 anakart serisi hem donanımsal hata hem de berbat biosları ile kanser eder sizi. MSI Mag X870 Tomahawk anakarttan benim gibi çok çeken oldu, araştırırken bunun MSI anakartlarda yaygın olduğunu gördüm. Kaliteli Asus anaklart öneririm. Benim şu an kullanmakta olduğum:
Seçme sebebim birçok X870 anakarttan bile az olan arka port USB 3 sayısı ve arkada hem bios flashback hem de clear cmos tuşu barındırması, stabil biosunun bulunması ve sitesinde beta olanları açıkça belirtmesi.
Daha önce garanti sürecinde yaşadığım sorunlardan ötürü hiçbir parçayı MSI almayacağım zaten. Attığınız anakart iyi hoş fakat işlemciyle beraber cebimi tamamen boşaltıyor. Daha alt modeli var mıdır?

Aktif olarak 9700X ile kullanıyorum, işimi görüyor.
MSI ile çok bireysel bir sorunum var ya.

Chipseti uygun, fiyatı da B650 Tomahawk ile aynı, alınabilir sanırım.

(anakarta ayırdığınız bütçeyi göremedim)
Ekran kartı olarak 7900XTX öneririm veya 9070 çıkacak Mart'ın başlarında onu da bekleyebilirsiniz.

(anakarta ayırdığınız bütçeyi göremedim)
Ekran kartı olarak 7900XTX öneririm veya 9070 çıkacak Mart'ın başlarında onu da bekleyebilirsiniz.
Oyun odaklı değil dedim, render ve yük odaklı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt