ryz

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar, bazen ağır bir program veya oyun açtığımda veya rastgele anlarda (çok nadiren) seste böyle plastik patlaması gibi bir ses ve bilgisayarda saniyelik bir kasma oluyor, ardından düzeliyor. Neredeyse her gün yaşıyorum. Özellikle yeni parçalara geçtiğimden beri böyle bir sorunla karşı karşıyayım. Önceden kulaklıkta bu sorunu yaşamıyordum. 6 saat aralıksız şarkı ve video izledim, telefonda olmadı, o yüzden sorunun kulaklıkta olduğunu düşünmüyorum. Sıcaklık değerlerim normal. Oyun içerisinde veya düz dururken olmuyor genelde bir şeyle aktiviteye geçtiğimde oluyor. Per Core PBO undervolt var.
  • CPU: Ryzen 7 9700X
  • CPU COOLER: ELC-LMF240T-ARGB
  • GPU: Gigabyte EAGLE 6700XT
  • RAM: Patriot Viper Venom 16x2 6000MHz CL30
  • MOBO: Colorful Battle-AX B850M-Plus Pro Wi-Fi V14
  • CASE: Lian Li 205M MESH
1781768279919.webp

Kulaklık, taktığın USB portu (kasa front panel ya da anakart rear i/o), dönüştürücü, sürücü. @X99 ilgilensin müsait zamanda, bir bakın. Üzerine düşmek lazım.

@ryz Bence hazır ayarlar stoktayken temiz Windows kurulumu ve güncel driver ile işe koyulun. @X99 Rufus ayarları paylaşır ve metodu, Techolay rehberi de var ayrıca Windows 11 kurulumu ile alakalı.

Secure Boot ile alakalı güncel ISO'larda sorun var sanırım, BIOS güncellemen gerekebilir son sürüme.

@X99 Bu kulaklık kendinden ses kartlıysa, Type C, USB 2.0/USB 3.0 aracılığı ile ya da dönüştürücü vasıtasıyla bağlanıyorsa aradaki bağlantı kopukluğu, temassızlık buna sebebiyet verebilir belki. Sürücülerin güncelleğini bir sorgulayın derim, verileri yedekledikten sonra temiz Windows kurulumu öneririm.

Arka USB portuna bağladım biraz da böyle kullanacağım. Ayrıyetten yeni formatladım zaten tekrar mı formatlayacağım?

Arka USB portuna bağladım biraz da böyle kullanacağım. Ayrıyetten yeni formatladım zaten tekrar mı formatlayacağım?

Yeni formatladıysanız hayır, gerekmez. Sürücülerin güncelliğinden emin olun. Port ya da kulaklık, dönüştürücü kaynaklı sorun var bence. Dahili hoparlörde sorun yoksa.

HyperX'den yeni dönüştürücü talep etsem gönderirler mi?

Önce farklı portta deneyin, diğer türlü dönüştürücü kaynaklı da olabilir. Sürücü kaynaklı olduğunu çok sanmam güncellediyseniz. Dahili hoparlörde sorun yoksa tek şüpheli kulaklık ve aracılar, port vs.

İsterseniz HyperX Cloud Stringer'im de var, onunla da test edebilirim.

Sorun tespiti açısından farklı portları deneyin ve elinizde farklı bir kulaklık varsa deneyin. Onboard ses entegresi ile daha mantıklı olur, anakart faktörü dışlamak adına. Stinger ile deneyin.