Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ryz

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar, bazen ağır bir program veya oyun açtığımda veya rastgele anlarda (çok nadiren) seste böyle plastik patlaması gibi bir ses ve bilgisayarda saniyelik bir kasma oluyor, ardından düzeliyor. Neredeyse her gün yaşıyorum. Özellikle yeni parçalara geçtiğimden beri böyle bir sorunla karşı karşıyayım. Önceden kulaklıkta bu sorunu yaşamıyordum. 6 saat aralıksız şarkı ve video izledim, telefonda olmadı, o yüzden sorunun kulaklıkta olduğunu düşünmüyorum. Sıcaklık değerlerim normal. Oyun içerisinde veya düz dururken olmuyor genelde bir şeyle aktiviteye geçtiğimde oluyor. Per Core PBO undervolt var.
  • CPU: Ryzen 7 9700X
  • CPU COOLER: ELC-LMF240T-ARGB
  • GPU: Gigabyte EAGLE 6700XT
  • RAM: Patriot Viper Venom 16x2 6000MHz CL30
  • MOBO: Colorful Battle-AX B850M-Plus Pro Wi-Fi V14
  • CASE: Lian Li 205M MESH
1781768279919.webp

HyperX'den yenisini mi isteyeyim yoksa internette bulunuyor mu böyleleri? Jaktan usbye veya jaktan jaka uzatma olursa iyi olur çünkü bu kablo kasama tam yetişmiyor bir gündür çok rahatsızım.

Firmadan yenisini talep edebilirsin. @X99 ile bir bakın bakalım, internette de bulunur pek tabii. Dönüştürücü bulunması zor bir şey değil.

Hocam galiba olay kulaklık değil. Oyunda hafif kasma oluyor o sırada ses farklı şekilde bozulmaya başladı dönüştürücüsüz.

1-2 saniye sürüyor.

@Ayhan Dönmez @X99

Son düzenleme:
Ekran kartı, anakart, güç kaynağı test edilmesi gerekli. 6700XT kullanıyorsan sürücüyü bir değiştir, adrenalin varsa minimal kur dene, ışın izlemeye benzeyen bir özellik varsa kapatıp denemek lazım. Windows temiz mi? Debload yaptın mı gereksiz program çalışmasın, anakartın sürücü güncelleme yazılımını devre dışı bırak. Sürücüleri kaldırıp kurarken, güvenlik duvarı ve virüs korumasını kapat. Tepeden tırnağa donanım ve yazılımsal olarak test yapmak lazım.

Power Supply testi 10 Dakika standart OCCT testinde hiçbir sonuç yok.

Sıvı soğutmam ramlere çok ufak denilebilecek bir baskı yapıyor radyatör ile bu sorun olur mu?