Timingleri resimdeki gibi ayarladım. PBO'da ra +50 MHz ve -20 curve verdim. Yapmam gereken başka neler var? R5 7500F'ye göre BIOS'u biraz daha farklı geldi çünkü.
MSI nedense AM5'te ciddi çuvalladı tepe modelleri hariç. X670E kartlarda bile sıkıntı yaratıyor nedense. Forumda pek çok kişide sıkıntı oldu ve sorunlarını şu anakartı alarak çözdüler. X870 çipsetli üst seviye MSI'lar hariç RAM tuning konusunda sıkıntı yaşatıyor MSI.
Timingleri resimdeki gibi ayarladım. PBO'da ra +50 MHz ve -20 curve verdim. Yapmam gereken başka neler var? R5 7500F'ye göre BIOS'u biraz daha farklı geldi çünkü.
MSI nedense AM5'te ciddi çuvalladı tepe modelleri hariç. X670e kartlarda bile sıkıntı yaratıyor nedense. Forumda pek çok kişide sıkıntı oldu ve sorunlarını şu anakartı alarak çözdüler. X870 çipsetli üst seviye MSI'lar hariç RAM tuning konusunda sıkıntı yaşatıyor MSI.
Nitro Robust Enabled, 1-2-1 kalsın. Preamble 3-3 tCK ayarlayın ikisini, dahili grafik kapatın. ARd manuel 0 ayarlanacak, FCLK 2167 ya da 2200 stabilse kalabilir. PBO ve FCLK için VT3 ile bakacaksınız. İlk etapta RAM testini RAM Test Pro ile gerçekleştirin. Bellek temizliği sonrası başlatılacak. Rehberde test araçları kısmında gidin, orada yöntem anlatıldı.
Memory Context Restore ve Power Down Disabled kalsın...
Tedavülden kalktı, sadece isim değiştirmiş hali değil, birkaç temel farkları var da BIOS olarak artık özenilmiyor demek lazım. 6000 1:1 için fark olmaz... MSI problematik, @MAH0A 'ya Carbon'u değiştiren MSI sana neler yapmaz?
MSI'de sorun yaşamadım diyenler 6400 kitle düz EXPO açanlar, 1:2 mod nedir onu bilmiyor daha. Ben de sorun yaşamam o mantıkta.
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...