İndirim her türlü beklenmeli ne olacağı belli olmuyor tabii. BTF için yani BTF ekran kartı olmadıktan sonra çok bir esprisi yok ama fiyat aralığında TUF kalitesi tercih edilebilir.
X870E Aorus 13K gibi bir fiyata satılmıştı bir de beyaz modeli, 5 dk içinde tükendiğini hatırlıyorum, bu tarz fırsatlar daha gelir mi, meçhul tabi. RAM'den artıracağı 1.5-2K bütçeyi anakarta kaydırabilir, öyle bir avantajı var şu anda.

B850 Edge Ti falan da çok güzel model MPG serisi. O da düşünülebilir ama şu anki fiyattan değil.

Anakart -> B850-A
Ekran Kartı -> Colorfull 5070 Ti
PSU -> Enermax (ya da alternatifleri)
İşlemci soğutucu -> BitFenix cube V2 beyaz (bence)
İşlemci soğutucunun sessiz çalışması önemli benim için. Anakartta benim söylediğim ve sizin söylediğiniz neredeyse aynı fiyatlar neden B850-A? Çok fazla teknik detaydan anlamadığım için soruyorum hocam yanlış anlamayın. Neden bu tercihler?

İşlemci soğutucunun sessiz çalışması önemli benim için. Anakartta benim söylediğim ve sizin söylediğiniz neredeyse aynı fiyatlar neden B850-A? Çok fazla teknik detaydan anlamadığım için soruyorum hocam yanlış anlamayın. Neden bu tercihler?
B850 Wifi 7 destekli diğeri 6E, MSI Bluetooth 5.3, Asus B850 5.4 versiyonu; Asus'un güç mosfetleri bir tık daha iyi 14+2+2, MSI 14+2+1, B850 daha fazla Gen 5 SSD desteği veriyor. Daha iyi bir anakart. Usb sayısı arkada daha fazla.

Hatta bütçeni biraz daha arttırırsan ekran kartını Asus yerine Colorful alırsan, anakart olarak X870 öneririm. https://www.vizyonbilgisayar.com/as...soket-am5-atx-beyaz-anakart?ref=akakce&v=1.73

Son düzenleme:
İşlemci soğutucunun sessiz çalışması önemli benim için

O zaman paraya kıyıp Corsair alacaksın (gerek var mı? Yok). Ayrıca 360mm bu sistemi yutar. Ayrıca attığım görüntü bakımından çok güzel Custom sıvı soğutma gibi görünüyor.

Anakartta benim söylediğim ve sizin söylediğiniz neredeyse aynı fiyatlar neden B850-A?

Daha güncel, PCI-e 5.0, daha çok USB, daha iyi VRM yapısı, daha iyi ses yongası, daha iyi Wi-Fi, daha ucuz ve istediğin gibi beyaz.