@TheAny, Enermax bayağı eski bir marka. 1990 yılında kuruldu. Corsair'den bile eskiler. Eskiden kendi PSU'larını kendileri üretiyordu. 2014 gibi fabrikalarını kapattılar sanırım. Ondan sonra farkli firmalara ürettirmeye başladılar. Bu modelide SANR üretiyor.

Tabii ki oyle. Ancak ayni markada 1200W alti varsa, ayni kalitede urettiklerini varsayarak 1200W ile, onu onermek daha saglikli olur gibi gelmisti. Ozellikle daha ucuza olurdu diye dusundum.

Sıkıntı orada aslında ürün iyi fakat fiyatı Bug'da gibi bir şey olmaz ucuz yani en azından rakiplerine göre kesinlikle tercih edilebilir bir model kendisi. Ayrıca enermax PSU tarafında büyük bir firmadır zamanında önerilen MSI'ların ROG'ların içini yapan firmaydı yanlış hatırlamıyorsam.

@TheAny, Enermax bayağı eski bir marka. 1990 yılında kurulmuş. Corsair'den bile eskiler. Eskiden kendi PSU'larını kendileri üretiyordu. 2014 gibi fabrikalarını kapattılar sanırım. Ondan sonra farkli firmalara ürettirmeye başladılar. Bu modelide SANR üretiyor.

Bi yasima daha girdim. Arattikca cikiyor simdi karsima. Gecen kendim de 1000W PSU aldim ekran kartim acaba PSU yuzunden mi triplere giriyor diye test etmek icin. 1000W arattigimda bile cikmamisti karsima Amazon'da. O yuzden baya sasirdim.

Arkadaşlar şu anki sistemim çok eski o yüzden oyun odaklı yeni bir sistem topluyorum. Ben kendi bilgim dahilinde ve biraz da ChatGPT'den yardım alarak şöyle bir sistem topladım. Önerilerinizi ve şunu değiştir dediğiniz fikirlerinizi bekliyorum. Nasıl bir sistem olmuş?

İşlemci: Ryzen 7 9800X3D

Anakart: MSI MAG X670E Tomahawk WiFi 6600MHz

Ekran Kartı: ASUS TUF GeForce RTX 5070 Ti 16GB 256Bit DLSS 4

RAM: XPG 2x16GB Lancer Beyaz 6000MHz CL30

SSD: Samsung 990 PRO 1TB Okuma: 7450 / Yazma 6900

PSU: MSI MAG A850GL 80 PLUS GOLD 850W

İşlemci Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid 360 Beyaz

Kasa: Lian Li O11 Vision Compact Tempered Glass Beyaz
@Serkovic Bu arada RAM olarak 2 tane bundan al, kit olmak zorunda değil. Sinerji zaten Patriot'ları kit olarak göndermiyor diye biliyorum yanlışım yoksa. 2x16 al bu şekilde:

EXPO açmadan önce BIOS güncel olduğundan emin ol, anakart sitesinden en son sürüme güncellemen gerekiyor.

2x16 6000 CL30 üzerine çıkma, Patriot'ta sorun yaşamazsın güncel BIOS'larda. RAM'e vereceğin bütçeyi diğer parçalara ayır derim.

Bir yasima daha girdim. Arattikca cikiyor simdi karsima. Gecen kendim de 1000W PSU aldim ekran kartim acaba PSU yuzunden mi triplere giriyor diye test etmek icin. 1000W arattigimda bile cikmamisti karsima Amazon'da. O yuzden bayağı sasirdim.

Türkiye pazarına nispeten yeni girdiler. Ondan dolayı duymamışsınızdır. Normalde globalde tanınan bir marka.

Arkadaşlar şu anki sistemim çok eski o yüzden oyun odaklı yeni bir sistem topluyorum. Ben kendi bilgim dahilinde ve biraz da ChatGPT'den yardım alarak şöyle bir sistem topladım. Önerilerinizi ve şunu değiştir dediğiniz fikirlerinizi bekliyorum. Nasıl bir sistem olmuş?

İşlemci: Ryzen 7 9800X3D

Anakart: MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi 6600MHz

Ekran Kartı: ASUS TUF GeForce RTX 5070 Ti 16 GB 256Bit DLSS 4

RAM: XPG 2x16 GB Lancer Beyaz 6000MHz CL30

SSD: Samsung 990 Pro 1TB Okuma: 7450 / Yazma 6900

PSU: MSI MAG A850GL 80 Plus Gold 850W

İşlemci Soğutucu: Cooler Master Masterliquid 360 Beyaz

Kasa: Lian Li O11 Vision Compact Tempered Glass Beyaz

Anakart -> B850-A
Ekran Kartı -> Colorfull 5070 Ti
PSU -> Enermax (ya da alternatifleri)
İşlemci soğutucu -> BitFenix cube V2 beyaz (bence)

Alınabilir evet. Beyaz kartlar hayli pahalanmış. İndirim de kovalayabilir aslında, X870E Aorus ICE modeli 13K'ya satılmıştı, aynı şekilde B850 MPG Edge Ti da öyle.

BTF ya da Project Zero anakart almak zorunda değil aslında, kasa seçimini değiştirebilir kablolama ile alakalı problem varsa. Anakart için indirim beklemesi daha mantıklı geldi.

Özellikle İncehesap Cuma indirimleri ve Vatan gece indirimlerinde sağlam indirim oluyor beyaz kartlara.

@Serkovic RAM seçimi dediğim gibi yaparsın, bütçe artır oradan. RAM'e yatırım yapmak overclock ile uğraşmıyorsan sana artı olarak dönmez.

Alınabilir evet. Beyaz kartlar hayli pahalanmış. İndirim de kovalayabilir aslında, X870E Aorus ICE modeli 13K'ya satılmıştı, aynı şekilde B850 MPG Edge Ti da öyle.

BTF ya da Project Zero anakart almak zorunda değil aslında, kasa seçimini değiştirebilir kablolama ile alakalı problem varsa. Anakart için indirim beklemesi daha mantıklı geldi.

İndirim her türlü beklenmeli ne olacağı belli olmuyor tabii. BTF için yani BTF ekran kartı olmadıktan sonra çok bir esprisi yok ama fiyat aralığında TUF kalitesi tercih edilebilir.