Arkadaşlar şu anki sistemim çok eski o yüzden oyun odaklı yeni bir sistem topluyorum. Ben kendi bilgim dahilinde ve biraz da ChatGPT'den yardım alarak şöyle bir sistem topladım. Önerilerinizi ve şunu değiştir dediğiniz fikirlerinizi bekliyorum. Nasıl bir sistem olmuş?

İşlemci: Ryzen 7 9800X3D

Anakart: MSI MAG X670E Tomahawk WiFi 6600MHz

Ekran Kartı: ASUS TUF GeForce RTX 5070 Ti 16GB 256Bit DLSS 4

RAM: XPG 2x16GB Lancer Beyaz 6000MHz CL30

SSD: Samsung 990 PRO 1TB Okuma: 7450 / Yazma 6900

PSU: MSI MAG A850GL 80 PLUS GOLD 850W

İşlemci Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid 360 Beyaz

Kasa: Lian Li O11 Vision Compact Tempered Glass Beyaz
PSU olarak onu tercih etme.

Fan eğrisi sert bir model. Sesli gelebilir.

Çok fazla para harcamak istemiyorsan buda tercih edilebilir.

Enermax yerine tercih edilebilir.

Evet genellikle beyaz ağırlıklı hocam.

İlla MSI olmasına gerek yok ya. Nedense aklıma bu yattı. Beyaz olursa daha hoş olur tabi.

Neden bu anakarta 15k verilmez hocam sebebi nedir? Bilmediğimden soruyorum.
B850M Force yeni model, eğer mATX takıntın yoksa tavsiye ederim. Ekran kartı dediğim gibi 9070 XT göz önünde bulundur 5070 Ti ile birlikte. Bu kartlar tak çalıştır sıkıntı yaratmaz, GDDR7 bellek tarafında sorunu yok sayılır, ısı kaynaklı problem yaşamazsın. ASUS +10/15K diğer modellere göre pahalı, F/P model değil.

Evet genellikle beyaz ağırlıklı hocam.

İlla MSI olmasına gerek yok ya. Nedense aklıma bu yattı. Beyaz olursa daha hoş olur tabi.

Neden bu anakarta 15k verilmez hocam sebebi nedir? Bilmediğimden soruyorum.
Attığım anakartlara bakabilirsin hem daha uygun hem beyaz

Sakın random bir markanın PSU sunu alma 5070 Ti takacaksın ekran kartı en pahalı bileşenlerden biri iyi bir psu kullanmak daha mantıklı senin seçtiğin PSU 80 Plus Gold sertifikalı rahat rahat kullanırsın.

Sakın random bir markanın PSU sunu alma 5070 Ti takacaksın ekran kartı en pahalı bileşenlerden biri iyi bir psu kullanmak daha mantıklı senin seçtiğin PSU 80 Plus Gold sertifikalı rahat rahat kullanırsın.
Enermax rastgele bir marka mı?

Ayrıca A-GL o bütçede en son seçilecek PSU. İç bileşenleri o fiyata göre vasat.

Bilginiz yoksa yorum yapmayın. Araştırabilirsiniz. MSI kesinlikle o fiyatı hak etmiyor. Enermax hem daha kaliteli daha ucuz ve verebildiği watt miktarı daha fazla.

Bilgim var ki yorum yapıyorum gidip 5070 Ti gibi bir ekran kartına enermax denen markayı almasını önermiyorum