Hocam MSI anakart alınmaz seviyedeyse ASUS bir model önerebilir misiniz B850 olarak yine ASUS, MSI dışına çıkmak istemiyorum aslına bakarsanız anakart olarak. Güç kaynağı öneriniz için de teşekkür ederim fakat hem kendisi siyah hem de kendisi siyah olduğu için muhtemelen kabloları da siyah olacak. Bu yüzden attığınızı alamam. Tekrardan önerileriniz için teşekkür ederim. Yeni önerilerinizi bekliyorum.

Sırf markaya bakıp anakart tercih etmeyin. NZXT yıllardır yurt dışında anakart işinde, Türkiye'ye yeni geldi ve gayet güzel bir fiyattan geldikleri için öneriyorum bu anakartı. NZXT anakartlarını üreten de zaten ASRock. ASRock, ASUS'un altından çıkan bir marka. Zaten yurt dışında bu attığım model B850 Tomahawk civarı fiyatlara satılıyor; onunla benzer segment bir anakart.

Normalde PCB devre yolu katman sayısı, birçok anakartta 6 katman falan, mesela Gigabyte X870 düz Aorus serisi 6 katman kullanıyor, katman sayısı RAM sinyali için önemlidir, yansımayı önler, 6 katmanlı çok sağlam modeller mevcut, ASUS B850M-K mesela sağlamdır, 2 RAM slotu olduğu için 1 DPC model geçer, her modelin artısı başka, B850 Neo BIOS menüsü biraz daha gelişmiş, B850 ROG Neo, ya da iki modelinde X870 Neo serisine bakabilirsin. 20 bin TL'ye denk gelier Gigabyte X870 tachyon da alabilirsin. Üst seviye anakart takıntın yoksa ASUS B850M-K atom karınca sayılır, birçok MSI modelinden iyidir, 6200 TL'ye alabilirsin. Biraz üst model istiyorum diyorsan X870 Neo serileri iyidir.
Mediamarktta şuan B850M-K 5747 TL hocam almayı düşünürseniz

Açıklamanız için çok teşekkür ederim hocam. Sizin söylediğiniz TUF B850 Neo içime bayağı sindi açıkçası, o yüzden şu anlık bu anakart ile devam edeyim diyorum. Emin olmak için, bahsettiğiniz ürün bu değil mi: TUF B850 NEO

Bir de, Arctic'in kalınlık meselesini okudum ama kasanın büyüklüğüne güvendim biraz, yine de değiştirmemi önerecek olsanız ne önerirsiniz?

Evet anakart doğru. Arctic soğutma performansı güzel ürün, CFM değeri, pompa devri, statik basıncı yüksek, eksi yönü ise radyatör muhabbeti. Forumda çoğu kullancı pompasını ters taktı, o şekilde sistem 5 derece falan daha serin çalışıyor, soğutucu bloku ile alakalı bir durum. @Ayhan Dönmez hocamızın çözümü. Sıvı soğutma olarak Corsair nautalius RS 360 mm alabilirsin, sağlam modeldir, Arctic radyatör kalınlığı falan filan işleriyle uğraşılmaz, performansı üst düzey orası ayrı. Ya da kim o soğutucuyu hangi kasayla kullanıyor bulman lazım, o kasalardan alman gerekli.

MediaMarkt'ta şu an B850M-K 5747 TL hocam almayı düşünürseniz.

Güzel fiyat.

Evet anakart doğru. Arctic soğutma performansı güzel ürün, CFM değeri, pompa devri, statik basıncı yüksek, eksi yönü ise radyatör muhabbeti. Forumda çoğu kullancı pompasını ters taktı, o şekilde sistem 5 derece falan daha serin çalışıyor, soğutucu bloku ile alakalı bir durum. @Ayhan Dönmez hocamızın çözümü. Sıvı soğutma olarak Corsair nautalius RS 360 mm alabilirsin, sağlam modeldir, Arctic radyatör kalınlığı falan filan işleriyle uğraşılmaz, performansı üst düzey orası ayrı. Ya da kim o soğutucuyu hangi kasayla kullanıyor bulman lazım, o kasalardan alman gerekli.

Güzel fiyat.
Artic'in radyötörü gerçekten çok kalın, mutlaka dikkat et. @Ayhan Dönmez hocam, ters montajla ve test dedi, gerçekten 5 derece rahat düşmüştür.

Bilgisayarı kurduktan sonra TR_by'ın Windows 11 işletim sistemini kur.

@X99 hocamın profilinde link var.

Güzel fiyat.
Anladım hocam, Arctic'den vazgeçtim gibi duruyor zaten önerdiğiniz soğutucuyu inceleyeceğim. PSU olarak bir öneriniz var mıdır?
Aslında ROG-STRIX-1000P TAM MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI, 80 PLUS PLATİNUM SERTİFİKALI, ATX 3.1, GaN MOSFET, “GPU-FIRST” PATENTLİ AKILLICA VOLTAJ DÜZENLEYİCİ, 10 YIL GARANTİ BEYAZ taksitle bunu mu alsam diyorum bir kere alıp 10+ yıl kullanabilirim. Çünkü baktığımda 850W PSU'lar 8k civarı, belki de ben pahalı modellere baktım. 2k TL için bu PSU'dan vazgeçmek pek mantıklı gelmiyor bu durumda. Ne dersiniz?
Artic'in radyötörü gerçekten çok kalın, mutlaka dikkat et. @Ayhan Dönmez hocam, ters montajla ve test dedi, gerçekten 5 derece rahat düşmüştür.

Bilgisayarı kurduktan sonra TR_by'ın Windows 11 işletim sistemini kur.

@X99 hocamın profilinde link var.

Öneri için teşekkür ederim hocam not aldım. Yalnız farkı nedir normal microsoft'tan indirip kurmaktan?

Öneri için teşekkür ederim hocam not aldım. Yalnız farkı nedir normal Microsoft'tan indirip kurmaktan.

Microsoft'tan inen Full paket oluyor, güncelleme alıyor. Tr_by ISO sadeleşmiş, modifiye edilmiş, işlem sayısı düşük, arka planda gereksiz uygulamalar çalışmıyor, sistemi zorlamıyor. Bir süre Pro kullandıktan sonra, yükleyip aradaki farkı gözlemleyebilirsin.

PSU için de buna bakabilirsin.

PSU için de buna bakabilirsin.

Öneri için teşekkürler hocam. Bu markayı daha önce duymamıştım. Başlığında da yazıyor zaten japon kapasitör ve listede A- almış, yani iyi olduğunu biliyorum şu an şüphesiz ama bu markanın olayı nedir? Genel olarak iyi midir?

Öneri için teşekkürler hocam. Bu markayı daha önce duymamıştım. Başlığında da yazıyor zaten Japon kapasitör ve listede a- almış, yani iyi olduğunu biliyorum şu an şüphesiz ama bu markanın olayı nedir? Genel olarak iyi midir?

1st Player güzeldir. FSP vita, NZXT C1000 Gold, XPG Core Reactor II serisi, bunlar hep alınabilir modeller.