Eki Görüntüle 214192

Merhabalar, 7-8 yıl önce aldığım sistemimden sonra güzel bir şey toplamak istiyorum, uzun yıllar kullanacağım için yükseltmeye açık bir sistem olsun diye anakart ve PSU'dan kısmadım, İşlemci ağırlıklı oyunları oynuyorum, SSD ve RAM'leri kriz çıkmadan önce almıştım, RGB fanlı kasalardan hoşlanmadığım için ProArt serisini tercih ettim; ayrıca üçlü fan setlerinin fiyatları da oldukça yüksek.
Soğutucu ve PSU konusunda ise hâlâ kararsızım, bu iki parça için önerilerinize açığım. İyi forumlar!
İtopya'da biraz daha indirimli dostum.

2. elde bu ortamda satamayacağın GPU yok. Bu arada kasayı ProArt seçtim RGB sevmiyorum dediğin için ProArt sıvı soğutucu attım ama seçtiğin Cooler Master soğutucu 190 CFM ile çok çılgın. O paraya değer gibi ama pompasında VRM fan var mış. Arctic modellerinde öyle o mini fanlar soğutmada etkili ama bir süre sonra çok ses yapıyor haberin olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam PSU güzel fakat biraz fazla gibi.

Ayrıca soğutucunun fiyatı da bana yüksek geldi.

Bir sorum var; ekran kartı modelinizi neden Zotac tercih ettiniz? Kötü değil fakat pahalı. Palit GamingPro bakabilirsiniz.
Zotac kartlar ikinci elde daha kolay satılıyor diye biliyorum, 2-3 seri sonra satarım diye düşündüm ama ekran kartı seçimimi de değiştirebilirim, Palitler de güzelmiş diye duydum evet öneri için teşekkürler.

Eki Görüntüle 214192

Merhaba, 7-8 yıl önce aldığım sistemimden sonra güzel bir şey toplamak istiyorum, uzun yıllar kullanacağım için yükseltmeye açık bir sistem olsun diye anakart ve PSU'dan kısmadım, işlemci ağırlıklı oyunları oynuyorum, SSD ve RAM'leri kriz çıkmadan önce almıştım, RGB fanlı kasalardan hoşlanmadığım için ProArt serisini tercih ettim; ayrıca üçlü fan setlerinin fiyatları da oldukça yüksek.
Soğutucu ve PSU konusunda ise hâlâ kararsızım, bu iki parça için önerilerinize açığım. İyi Sosyaller!

İtopya'da biraz daha indirimli dostum.

2. elde bu ortamda satamayacağın GPU yok. Bu arada kasayı ProArt seçtim RGB sevmiyorum dediğin için ProArt sıvı soğutucu attım ama seçtiğin Cooler Master soğutucu 190 CFM ile çok çılgın. O paraya değer gibi ama pompasında VRM fan var mış. Arctic modellerinde öyle o mini fanlar soğutmada etkili ama bir süre sonra çok ses yapıyor haberin olsun.
Hocam ProArt soğutucu da güzelmiş ama kasanın tasarımı zaten sade, hafif bi ışık olsun diye RGB soğutucu seçebilirim, kasayı masanın üstüne koyarım büyük bir ihtimal, RGB'ler yazılımla falan kapatılabiliyo heralde bir çoğunda, ses olayını bilmiyordum iyice bir araştırıyım bakalım, bazı sitelerde 7999 e satılıyo o soğutucu şu an. Palit kartın incelemesine baktım gerçekten fena durmuyo resimlerde uyduruk bir şeymiş gibi gözüküyo ama inceleme videosunda beğendim, 10 bin lira daha ucuz muadil kartlara göre o da hoşuma gitti

Kasa desteklese BTF destekli bir ana kart al derdim, mis gibi tertemiz kablolar gizli kalırdı. Soğutmada da şöyle ya o VRM fanların mini fanların rulmanları çabuk bozuluyor ve vızıldamaya başlıyor. Daha önce SSD için bir ana kartımda vardı. Çok mantıklı gelmiyor bana. Belki de 190 CFM fanlarla yüksek devirde çalışmıyordur. Araştırmak lazım yanıltmak istemem.

Hocam ProArt soğutucu da güzelmiş ama kasanın tasarımı zaten sade, hafif bi ışık olsun diye RGB soğutucu seçebilirim, kasayı masanın üstüne koyarım büyük bir ihtimal, RGB'ler yazılımla falan kapatılabiliyo heralde bir çoğunda, ses olayını bilmiyordum iyice bir araştırıyım bakalım, bazı sitelerde 7999 e satılıyo o soğutucu şu an. Palit kartın incelemesine baktım gerçekten fena durmuyo resimlerde uyduruk bir şeymiş gibi gözüküyo ama inceleme videosunda beğendim, 10 bin lira daha ucuz muadil kartlara göre o da hoşuma gitti
Hocam gainward ve palit aynı soğutucu bloklarını sahip aynı fabrikadan çıkıyorlar ikiside kaliteli gainward daha ucuz ayrıca inno3d çok sağlam bir kart içlerinden tercihim inno3d olurdu fakat diğer kartlarda kötü değil.