Hocalarım o halde Gigabyte X870 Aorus Tachyon ICE anakartını Amazon üzerinden çekiyorum? 1 hafta daha beklemek istemiyorum. Eğer ekstra indirime girerse bir tane daha alır bunu iptal ederim olmadı. Asus Apex modeline fazladan 5-6 bin vermeye gerek yok yani değil mi?

Benim için en önemlisi hem stabilite hem performans hem de verdiğin paranın değmesi ve yüksek verimlilik açısından sizlerden de edindiğim bilgiler doğrultusunda çipin A-Die çıkması. Eğer anakarta Tachyon diyorsanız sizden ricam garanti A-Die olacak şekilde beyaz bir RAM önerisi. Mhz ve CL değerlerini siz benden çok daha tecrübeli olduğunuz için sizlere bırakıyorum. OC konusunda RAM en fazla BIOS üzerinden kendi ayarını yapmışımdır. Onun haricinde hiç bir tecrübem yok desem yeridir. Oyunlar ve genel kullanım için OC konusunda başınıza bela olabilirim :)

İlla Apex olsa daha iyi olur üstüne 5-6 bin lira eklenir derseniz de siyah RAM tercihi gerekecek. Kasa ve PSU her ne kadar siyah olsa da zaten zaman içerisinde onları da güncelleyeceğim için beyaz yaparım onları da. Bir tek ekran kartı siyah olacak yeni aldığımdan ötürü. Artık biraz idare eder yeni seriler gelince onu da beyaz güncellerim.

Tekrar yardım ve emeklerinize teşekkürler. @Ayhan Dönmez @LH44 @Eagles
@kojirohyuga1905 Tachy + olarak bu RAM öneriyorum, bütçe var ise kesinlikle bu ikisi pişman etmez:

@kojirohyuga1905 C26 kite bütçe çıkmazsa bu diyorum:

Tachy/Apex eşdeğer kartlar, aralarındaki farkı senin hissetmen mümkün değil, sadece BIOS'ta limit var dediğim gibi, o da problem değil fazla. C26 kit harici KLEVV uygundur, Apex yerine de Tachy uygundur, tercih sana kalıyor bu durumda.

@kojirohyuga1905 Tachy + olarak bu RAM öneriyorum, bütçe var ise kesinlikle bu ikisi pişman etmez:

@kojirohyuga1905 C26 kite bütçe çıkmazsa bu diyorum:

Tachy/Apex eşdeğer kartlar, aralarındaki farkı senin hissetmen mümkün değil, sadece BIOS'ta limit var dediğim gibi, o da problem değil fazla. C26 kit harici KLEVV uygundur, Apex yerine de Tachy uygundur, tercih sana kalıyor bu durumda.
Hocam Tachy Amazon üzerinden satın alınmıştır. Bütçe varsa kesinlikle bu ikisi pişman etmeyecektir dediğiniz RAM modelini daha önce görmüştüm. En beğendiğim tasarım ve renklerdeki modellerden. Onu da çekeceğim. Hem dediğiniz gibi CL26.

Termal macun olarak elimde 8 senelik Cooler Master Master Gel Nano Maker var. Sadece o zamanki bilgisayarıma bir kere sürüp kapatmıştım. Şu an ne durumda bilmiyorum:)

İşlemci soğutu olarak bunu kullanıyorum. Bunun yanında gelen macunu daha hiç açmadım. Şimdi baktım alalı 3.5 sene olmuş.

Bunların dışında SSD olarak 980 Pro 1 TB kullanıyorum. Gen5 SSD modellerinde genel olarak ısınma problemi var diye biliyorum. Fiyatları da zaten gereksiz pahalı. SSD eklemek istesem 4 modellerinden 2 TB hangi modelleri önerirsin dostum? O da aklımda kalsın. İkinci SSD olarak alsam problem olmaz değil mi? Ya da mesela kendiminkini satıp tek 2 TB SSD olarak mı kullanmak gerekir?

İşlemci soğutu olarak bunu kullanıyorum. Bunun yanında gelen macunu daha hiç açmadım. Şimdi baktım alalı 3.5 sene olmuş.

Bunların dışında SSD olarak 980 Pro 1 TB kullanıyorum. Gen5 SSD modellerinde genel olarak ısınma problemi var diye biliyorum. Fiyatları da zaten gereksiz pahalı. SSD eklemek istesem 4 modellerinden 2 TB hangi modelleri önerirsin dostum? O da aklımda kalsın. İkinci SSD olarak alsam problem olmaz değil mi? Ya da mesela kendiminkini satıp tek 2 TB SSD olarak mı kullanmak gerekir?

Soğutucu olarak bunu öneririm, elinizdeki tutar-tutmaz arası.

gen5 SSD'ye evet gerek yok. Şu listede yer alan modellerden birini alabilirsiniz.

Hocam Tachy Amazon üzerinden satın alınmıştır. Bütçe varsa kesinlikle bu ikisi pişman etmeyecektir dediğiniz RAM modelini daha önce görmüştüm. En beğendiğim tasarım ve renklerdeki modellerden. Onu da çekeceğim. Hem dediğiniz gibi CL26.

Termal macun olarak elimde 8 senelik Cooler Master Master Gel Nano Maker var. Sadece o zamanki bilgisayarıma bir kere sürüp kapatmıştım. Şu an ne durumda bilmiyorum:)

AIO Lian Li tercih et, SSD olarak bu yeterli gelir:

@kojirohyuga1905 Macun bu iyidir.

Yeni sisteme çok eski parça aktarma, Kioxia M.2_1 slotuna takıp kullanırsın, elindeki diğerini istersen takarsın boş bir slota fakat PCIE x16 slotu x8 düşürmesin, ona dikkat et. Anakart manuel'inde detaylı yazar bu, ilgili bölümde.

Ayhan'ın önerdiği macun taş gibi macundur. Bizzat kullanıyorum. Renk fark etmiyor bu arada. Master Gel artık geride kaldı. Testlerde bile PTM modellerine çok yakın performans sergiliyor CryoFuze 5.

Soğutucu olarak bunu öneririm, elinizdeki tutar-tutmaz arası.

gen5 SSD'ye evet gerek yok. Şu listede yer alan modellerden birini alabilirsiniz.

AIO Lian Li tercih et, SSD olarak bu yeterli gelir:

@kojirohyuga1905 Macun bu iyidir.

Yeni sisteme çok eski parça aktarma, Kioxia M.2_1 slotuna takıp kullanırsın, elindeki diğerini istersen takarsın boş bir slota fakat PCIE x16 slotu x8 düşürmesin, ona dikkat et. Anakart manuel'inde detaylı yazar bu, ilgili bölümde.

Ayhan'ın önerdiği macun taş gibi macundur. Bizzat kullanıyorum. Renk fark etmiyor bu arada. Master Gel artık geride kaldı. Testlerde bile PTM modellerine çok yakın performans sergiliyor CryoFuze 5.

Hocalarım öncelikle yardım ve destekleriniz için çok teşekkür ederim.

Termal macun işi de bitti.

Anakart

CPU

GPU

Kasa(Phanteks P500A DRGB), PSU(Corsair RMX V2 750W Gold), SSD(Samsung 980 Pro 1 TB) ve CPU soğutucu (Fuma 2) olarak halihazırda şu anki sistemimdekileri kullanabilirsem en azından şimdilik bunlarla devam etmek istiyorum. Herhangi bir problem olmadığı taktirde geriye şu an için bir tek RAM kalıyor. Bakarken bazı modellere denk geldim. Öneri ve tavsiyelerinizi rica edeceğim. Akabinde @Ayhan Dönmez hocamın önerdiği ve benim de bütün RAM marka ve modellerinin içerisinden en çok beğendiğim
https://www.sinerji.gen.tr/gskill-3...dr5-expo-ram-f5-6000j2636h16gx2-tr5ns-p-55505 satın alacağım:)

Anakartın kasaya sığmama durumu olmaz değil mi? Eğer öyle bir problem yaşarsam zaten beyaz kasa alacağım. Beyaz kasa alırsam da mecburen PSU da beyaz alacağım. Bunlar zaten güncellenecek. Fakat öncelik olarak RAM meselesini çözdüm mü sistem aşağı yukarı hazır gibi.

Hocalarım öncelikle yardım ve destekleriniz için çok teşekkür ederim.

Termal macun işi de bitti.

Anakart

CPU

GPU

Kasa(Phanteks P500A DRGB), PSU(Corsair RMX V2 750W Gold), SSD(Samsung 980 Pro 1 TB) ve CPU soğutucu (Fuma 2) olarak halihazırda şu anki sistemimdekileri kullanabilirsem en azından şimdilik bunlarla devam etmek istiyorum. Herhangi bir problem olmadığı taktirde geriye şu an için bir tek RAM kalıyor. Bakarken bazı modellere denk geldim. Öneri ve tavsiyelerinizi rica edeceğim. Akabinde @Ayhan Dönmez hocamın önerdiği ve benim de bütün RAM marka ve modellerinin içerisinden en çok beğendiğim
https://www.sinerji.gen.tr/gskill-3...dr5-expo-ram-f5-6000j2636h16gx2-tr5ns-p-55505 satın alacağım:)

Anakartın kasaya sığmama durumu olmaz değil mi? Eğer öyle bir problem yaşarsam zaten beyaz kasa alacağım. Beyaz kasa alırsam da mecburen PSU da beyaz alacağım. Bunlar zaten güncellenecek. Fakat öncelik olarak RAM meselesini çözdüm mü sistem aşağı yukarı hazır gibi.
@kojirohyuga1905 GPU mümkünse Pulse olmasın bu arada, Nitro+ modeli al kesinlikle, Pulse uzak dur. Sıkıntı yaşama ihtimalin yüksek Pulse ile.

Bu olsun, Sapphire istiyorsan Pulse uygun olmaz @kojirohyuga1905

@kojirohyuga1905 GPU mümkünse Pulse olmasın bu arada, Nitro+ modeli al kesinlikle, Pulse uzak dur. Sıkıntı yaşama ihtimalin yüksek Pulse ile.

Bu olsun, Sapphire istiyorsan Pulse uygun olmaz @kojirohyuga1905
Hocam bir üstte paylaştığım RAM modelleri nasıl?

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CHSDT7MC/ref=ox_sc_act_title_6?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

https://www.hepsiburada.com/corsair...b6000z30w-p-HBCV000091J5UK?magaza=Hepsiburada
https://www.hepsiburada.com/corsair...2b6000z30-p-HBCV00004YECGH?magaza=Hepsiburada

Bunlarla ilgili yorumunu rica ediyorum.

Benim gözüm tabii ki hala senin ilk attığım belleklerde. Direkt çekmeden önce kenara not almıştım şu diğerlerini sana bir sormak istedim. Teşekkürler
https://www.sinerji.gen.tr/gskill-3...dr5-expo-ram-f5-6000j2636h16gx2-tr5ns-p-55505

Hocam bir üstte paylaştığım RAM modelleri nasıl?

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CHSDT7MC/ref=ox_sc_act_title_6?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

https://www.hepsiburada.com/corsair...b6000z30w-p-HBCV000091J5UK?magaza=Hepsiburada
https://www.hepsiburada.com/corsair...2b6000z30-p-HBCV00004YECGH?magaza=Hepsiburada

Bunlarla ilgili yorumunu rica ediyorum.

Benim gözüm tabii ki hala senin ilk attığım belleklerde. Direkt çekmeden önce kenara not almıştım şu diğerlerini sana bir sormak istedim. Teşekkürler
https://www.sinerji.gen.tr/gskill-3...dr5-expo-ram-f5-6000j2636h16gx2-tr5ns-p-55505
C26 kit o fiyatta iken, diğerlerini alman çok yanlış olur @kojirohyuga1905

2x16 harici ihtiyacın pek yok, o konuda şüphen olmasın. 4K'da bile yeterli gaming için.

C26 kit o fiyatta iken, diğerlerini alman çok yanlış olur @kojirohyuga1905

2x16 harici ihtiyacın pek yok, o konuda şüphen olmasın. 4K'da bile yeterli gaming için.

Hocam anakart geldi. Kutu içi eksik bir şey var mı diye anakart inceleme videosu aradım fakat bulamadım. Benim anakartla ilgili pek bir video yok gibi. Ek olarak anakart üzerindeki tam orta kısımdaki 3 minik parça üstünde beyaz noktalar mevcut. Bir de M2 üstündeki soğutma bloğunda çizikler mevcut. Nasıl bir aksiyon almak lazım? Resimleri paylaşıyorum.

anakart tachyon 1.webp anakart tachyon 2.webp

RAM slotlarının konumlandırılması tepede olduğu için muhtemelen benim Fuma 2 soğutucuyu taktığımda RAM kitlerine değecek. Yani mecburen sıvı soğutucu almam gerekecek gibi gözüküyor. Şu anki sistemde kurtarıyor çünkü eski düzen 4 slot olduğundan Fuma 2 yakınındaki slot boşta duruyor. Diğer 2 slotta kitler takılı.

Halihazırda eğer soğutucu da problem yaratıp işlemci için sıvı soğutucu da almam gerekecekse eğer kasa ve PSU güncellemesini de yapayım onlar da aradan çıksın diyorum. Mümkün mertebe anakart beyaz olduğundan beyaz sistem yapmaya gayret edeceğim. Fakat indirimde çok daha avantajlı siyah parçalar da olursa şimdilik onları da tercih edebilirim. Sonrasında değiştiririm yine yeri gelirse.

Bu topladığımız sisteme gidebilecek an baba kasa ve PSU önerilerini rica edeceğim. Bir de işlemci soğutucu tavsiyelerini alabilirsem sevinirim.
anakart tachyon 1.webp
anakart tachyon 2.webp
@Oreki @kxy @LH44 @michaelscofield @Eagles @Mithat Berhan @Toby Fox @Yusuf7878 @Motionless lN White @BerkayZ87 @The Man From Earth @SF26