- Makaleler
- 1
@kojirohyuga1905 Tachy + olarak bu RAM öneriyorum, bütçe var ise kesinlikle bu ikisi pişman etmez:Hocalarım o halde Gigabyte X870 Aorus Tachyon ICE anakartını Amazon üzerinden çekiyorum? 1 hafta daha beklemek istemiyorum. Eğer ekstra indirime girerse bir tane daha alır bunu iptal ederim olmadı. Asus Apex modeline fazladan 5-6 bin vermeye gerek yok yani değil mi?
Benim için en önemlisi hem stabilite hem performans hem de verdiğin paranın değmesi ve yüksek verimlilik açısından sizlerden de edindiğim bilgiler doğrultusunda çipin A-Die çıkması. Eğer anakarta Tachyon diyorsanız sizden ricam garanti A-Die olacak şekilde beyaz bir RAM önerisi. Mhz ve CL değerlerini siz benden çok daha tecrübeli olduğunuz için sizlere bırakıyorum. OC konusunda RAM en fazla BIOS üzerinden kendi ayarını yapmışımdır. Onun haricinde hiç bir tecrübem yok desem yeridir. Oyunlar ve genel kullanım için OC konusunda başınıza bela olabilirim
İlla Apex olsa daha iyi olur üstüne 5-6 bin lira eklenir derseniz de siyah RAM tercihi gerekecek. Kasa ve PSU her ne kadar siyah olsa da zaten zaman içerisinde onları da güncelleyeceğim için beyaz yaparım onları da. Bir tek ekran kartı siyah olacak yeni aldığımdan ötürü. Artık biraz idare eder yeni seriler gelince onu da beyaz güncellerim.
Tekrar yardım ve emeklerinize teşekkürler. @Ayhan Dönmez @LH44 @Eagles
@kojirohyuga1905 C26 kite bütçe çıkmazsa bu diyorum:
Tachy/Apex eşdeğer kartlar, aralarındaki farkı senin hissetmen mümkün değil, sadece BIOS'ta limit var dediğim gibi, o da problem değil fazla. C26 kit harici KLEVV uygundur, Apex yerine de Tachy uygundur, tercih sana kalıyor bu durumda.