R7 9800X3D & RX 9070 XT sistemde minidump incelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SalimBdk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 99
  • Etiketler Etiketler
    minidump
Gunluk kullanimda anlarsin zaten. Direkt olarak bakabilecegin bir yer yok. Bunun haricinde BSoD falan yersin zaten, sistem yavaslar. Gozle anlarsin yani.

Ben en iyisi RAM'leri bir önceki CL30'a çekeyim çünkü bugün başıma dediğin geldi ama şöyle oldu: Oyun açıken Alt + F4 ile kapattım, sonra baktım sistem böyle ağır kasa gibi hareket ediyor. Oyunu öyle kapattım diye düşünmüştüm.

Ayhan abi zaten bu son ayarların minimal etki edeceğini söylemişti. Artık gerek yok, 1-2 ns oynuyordu çünkü. Tam emin değiliz ama yine öyle kullanayım, ekran kartı da stok dursun şimdilik. CPU'dan sanmıyorum çünkü zamanında çok yaptım, tutmadığında yaptığı şey reset atmaktı. Zaten biliyorsun, 3 saat VT3 geçirdik.

Önceki ve son ayarlarım sadece voltajı ve üst zamanlamaları değişsem yeter mi?

@shiiw

Dosya Ekleri

• 20260709_234923.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 9
  • 20260623_163500.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 9
Son düzenleyen: Moderatör:

RAM ozelinde deneyebilirsin, ama test dene. O da tutmazsa sorun hangisinde bulamazsin cunku. Bana kalsa RAM'e ellemez, GPU'ya odaklanirdim. Sana kalmis tabii. CPU'dan oldugunu sanmiyorum ben de. RAM ayarlari icin RTP almis miydin islemci degistikten sonra?

En son emin oldugun ayarlarla format atarsan aklinda kalmaz en azindan. Ben cok ayarlama denedim ama hic yasamadim oyle sorun. @SalimBdk

RTP'yi ilk defa duydum ama bahsettiğin ayarları girmekse baştan sona elle girdim, manuel tekrar.

Ekran kartı UV'de olabilir, bir süre stok kullanacağım.

RTP'yi ilk defa duydum ama bahsettiğin ayarları girmekse baştan sona elle girdim, manuel tekrar.

Ekran kartı UV'de olabilir, bir süre stok kullanacağım.

RAM Test Pro demek istedim.

RAM Test Pro demek istedim.
Bir saat yaptım. Sabah onu da bir 200 dk teste sokayım.

Ben de diyorum RTP ne

SFC yaptım ve Windows'ta bozuk dosya yok dedi. Windows resource protection did not find any integrity violations. @shiiw

Artı olarak 2-3 gun once 26H2 sürümüne geçmiştim onu da siliyorum 25h2'ye dönüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…