Gunluk kullanimda anlarsin zaten. Direkt olarak bakabilecegin bir yer yok. Bunun haricinde BSoD falan yersin zaten, sistem yavaslar. Gozle anlarsin yani.

Ben en iyisi RAM'leri bir önceki CL30'a çekeyim çünkü bugün başıma dediğin geldi ama şöyle oldu: Oyun açıken Alt + F4 ile kapattım, sonra baktım sistem böyle ağır kasa gibi hareket ediyor. Oyunu öyle kapattım diye düşünmüştüm.

Ayhan abi zaten bu son ayarların minimal etki edeceğini söylemişti. Artık gerek yok, 1-2 ns oynuyordu çünkü. Tam emin değiliz ama yine öyle kullanayım, ekran kartı da stok dursun şimdilik. CPU'dan sanmıyorum çünkü zamanında çok yaptım, tutmadığında yaptığı şey reset atmaktı. Zaten biliyorsun, 3 saat VT3 geçirdik.

Önceki ve son ayarlarım sadece voltajı ve üst zamanlamaları değişsem yeter mi?

@shiiw

Dosya Ekleri

• 20260709_234923.webp
    20260709_234923.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 8
  • 20260623_163500.webp
    20260623_163500.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 8
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben en iyisi RAM'leri bir önceki CL30'a çekeyim çünkü bugün başıma dediğin geldi ama şöyle oldu: Oyun açıken Alt + F4 ile kapattım, sonra baktım sistem böyle ağır kasa gibi hareket ediyor. Oyunu öyle kapattım diye düşünmüştüm.

Ayhan abi zaten bu son ayarların minimal etki edeceğini söylemişti. Artık gerek yok, 1-2 ns oynuyordu çünkü. Tam emin değiliz ama yine öyle kullanayım, ekran kartı da stok dursun şimdilik. CPU'dan sanmıyorum çünkü zamanında çok yaptım, tutmadığında yaptığı şey reset atmaktı. Zaten biliyorsun, 3 saat VT3 geçirdik.

Önceki ve son ayarlarım sadece voltajı ve üst zamanlamaları değişsem yeter mi?

@shiiw

RAM ozelinde deneyebilirsin, ama test dene. O da tutmazsa sorun hangisinde bulamazsin cunku. Bana kalsa RAM'e ellemez, GPU'ya odaklanirdim. Sana kalmis tabii. CPU'dan oldugunu sanmiyorum ben de. RAM ayarlari icin RTP almis miydin islemci degistikten sonra?

En son emin oldugun ayarlarla format atarsan aklinda kalmaz en azindan. Ben cok ayarlama denedim ama hic yasamadim oyle sorun. @SalimBdk

RAM ozelinde deneyebilirsin ama test dene. O da tutmazsa sorun hangisinde bulamazsin cunku. Bana kalsa RAM'e ellemez, GPU'ya odaklanirdim. Sana kalmis tabii. CPU'dan oldugunu sanmiyorum ben de. RAM ayarlari icin rtp almis miydin islemci degistikten sonra?

En son emin oldugun ayarlarla format atarsan aklinda kalmaz en azindan. Ben cok ayarlama denedim ama hiç yasamadim oyle sorun. @SalimBdk

RTP'yi ilk defa duydum ama bahsettiğin ayarları girmekse baştan sona elle girdim, manuel tekrar.

Ekran kartı UV'de olabilir, bir süre stok kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör: