Rx 6400 kullanıyorken de bu tarz kasmalar yaşıyor muydunuz? Monitörünüzün marka modeli nedir? Belki yanlış yapılmış bir ayar FPS'i kilitliyor olabilir, 84 FPS gibi bir şey görüyor ve kastığını hissediyorsanız muhtemelen FPS kilitlenmiş demektir.
Bu tarz bir olayı bir tane oyunda yaşamıştım ekran kartı chipset güncellemesinden sonra bir daha yapmamıştı ama sizinki aynı sorun olmayabilir.
Ekran kartının oyun esnasında çalışırken verdiği değerlerin stabil olup olmadığına bakabilmemiz için istiyor Marix hocam onu. PSU bile dalgalı enerji verip dengeyi bozuyor olabilir dolayısıyla çalışma anındaki performans değerlerini görmek gerekiyor.
Rx 6400 kullanıyorken de bu tarz kasmalar yaşıyor muydunuz? Monitörünüzün marka modeli nedir? Belki yanlış yapılmış bir ayar FPS'i kilitliyor olabilir, 84 FPS gibi bir şey görüyor ve kastığını hissediyorsanız muhtemelen FPS kilitlenmiş demektir.
Bu tarz bir olayı bir tane oyunda yaşamıştım ekran kartı chipset güncellemesinden sonra bir daha yapmamıştı ama sizinki aynı sorun olmayabilir.
İki kartın driverları farklı dolayısıyla sorun ekran kartının driverlarından değildir diye tahmin ediyorum.
Sorun tarifimdeki gibiyse cevabını ben de bilmiyorum kısa sürede kendiliğinden çözüldüğü için üzerinde durmamıştım. İki bilgisayarda birden aynı sorunu yapıyorsa fikir yürütmekten başka bir seçenek kalmıyor.
Eğer FPS yüksek gözükürken bir kasma var gibi hissediyorsanız monitörle ilgili bir durum olabilir HZ'nin kaçta olduğunu, oyunların FPS sınırı gibi şeyleri kontrol edin derim. Özellikle oyunlarda Dikey senkronizasyonun kapalı olduğuna emin olun.
Deneyebilirsiniz. Belirli bir tarih verdiler WİN10'a sürücü desteğini kesecekler zaten WİN11'e geçmek şart oldu yani bu bahaneyle geçmiş olursunuz. PRO daha iyi olur.
Şu programı indirip yönetici olarak çalıştırın. Sağda AMP optimizasyon solda MPO fix ve hags fix kırmızı olacak şekilde aktif edin. PC tekrar kapanıp açılacak. Büyük ihtimalle sorun düzelir.