R7 9800X3D & RX 9070 XT sistemde oyunlar kasıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan musty1992
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 589
Bu yaşadığınız problem anının Afterburner verileri açıkken kaydını alabilirseniz belki fikir yürütebiliriz.

Bu yaşadığınız problem anının Afterburner verileri açıkken kaydını alabilirseniz belki fikir yürütebiliriz.
Onu nasıl yapabilirim ki hiç denemedim.

İnternet ile alakalı olabilirmi offline ve online iki türlü kasıyor oyun indirirken düşük hızda indiriyor mesela ethernet kablosu olmasına rağmen.

Rx 6400 kullanıyorken de bu tarz kasmalar yaşıyor muydunuz? Monitörünüzün marka modeli nedir? Belki yanlış yapılmış bir ayar FPS'i kilitliyor olabilir, 84 FPS gibi bir şey görüyor ve kastığını hissediyorsanız muhtemelen FPS kilitlenmiş demektir.

Bu tarz bir olayı bir tane oyunda yaşamıştım ekran kartı chipset güncellemesinden sonra bir daha yapmamıştı ama sizinki aynı sorun olmayabilir.

Onu nasıl yapabilirim ki hiç denemedim.

İnternet ile alakalı olabilirmi offline ve online iki türlü kasıyor oyun indirirken düşük hızda indiriyor mesela ethernet kablosu olmasına rağmen.
Ekran kartının oyun esnasında çalışırken verdiği değerlerin stabil olup olmadığına bakabilmemiz için istiyor Marix hocam onu. PSU bile dalgalı enerji verip dengeyi bozuyor olabilir dolayısıyla çalışma anındaki performans değerlerini görmek gerekiyor.

Rx 6400 kullanırkende yaşıyordum monitör ASUS ROG STRİX XG27ACS 1MS 180hz 2k monitörüm var fps kilitlenmişse onun ayarlarını nasıl yapabilirim.

Rx 6400 kullanırkende yaşıyordum monitör ASUS ROG STRİX XG27ACS 1MS 180hz 2k monitörüm var fps kilitlenmişse onun ayarlarını nasıl yapabilirim.
İki kartın driverları farklı dolayısıyla sorun ekran kartının driverlarından değildir diye tahmin ediyorum.

Sorun tarifimdeki gibiyse cevabını ben de bilmiyorum kısa sürede kendiliğinden çözüldüğü için üzerinde durmamıştım. İki bilgisayarda birden aynı sorunu yapıyorsa fikir yürütmekten başka bir seçenek kalmıyor.

Eğer FPS yüksek gözükürken bir kasma var gibi hissediyorsanız monitörle ilgili bir durum olabilir HZ'nin kaçta olduğunu, oyunların FPS sınırı gibi şeyleri kontrol edin derim. Özellikle oyunlarda Dikey senkronizasyonun kapalı olduğuna emin olun.

İşletim sistemi ile alakası var mıdır Windows 10 pro kullanıyorum Windows 11 kursam faydası olur mu kurarsamda home pro hangisini kurayım.

İşletim sistemi ile alakası var mıdır Windows 10 pro kullanıyorum Windows 11 kursam faydası olur mu kurarsamda home pro hangisini kurayım.
Deneyebilirsiniz. Belirli bir tarih verdiler WİN10'a sürücü desteğini kesecekler zaten WİN11'e geçmek şart oldu yani bu bahaneyle geçmiş olursunuz. PRO daha iyi olur.

Şimdi bazı oyunlar kasarken bazıları nedense kasmıyor o zaman benim sistemimde bir şey yok mu o oyunlardamı sorun vardır acaba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi bazı oyunlar kasarken bazıları nedense kasmıyor o zaman benim sistemimde bir şey yok mu o oyunlardamı sorun vardır acaba.

Şu programı indirip yönetici olarak çalıştırın. Sağda AMP optimizasyon solda MPO fix ve hags fix kırmızı olacak şekilde aktif edin. PC tekrar kapanıp açılacak. Büyük ihtimalle sorun düzelir.

w10 demişsiniz pardon w10 için farklı sürüm olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…