R7 9800X3D ve RTX 5070 Ti bileşenler ile sistem toplama önerisi

B850M Force ideal.
Zaten o da aynı fiyatta dediğim model ile. Şu an ki dediğim anakart fiyatı pahalandı. İncehesap da Cuma günü 9k idi. Arkadaşa da Cuma günü keşke alsaydın dedim şimdi için demiyorum.

Bu fiyata alınmaz zaten. 11k'ya X870 Eagle Wi-Fi 7 var.

B850 serisi anakartlar ve X870'ler cuma günleri İncehesap'ta güzel fiyatlara düşüyor. Aklımda açıkçası B850 için ASUS TUF. X870 içinde Aorus veya MSI Tomahawk serileri vardı belki ASUS ROG B850 alınabilir. Gen 5 SSD alacağım için ve ileriye dönük olması için. PCI lanelerini bölmeyen aynı anda hem gen5 SSD hem de PCI-e 5.0 çalıştırabileceğim bir anakart istiyorum.

Ne yap et anakartta Tomahawk'lara bulaşma. Kumar oynarsın. Aynı PSU bende var. Arkadaki sıfır fanı devreden çıkaran buton basılı olsun, diğer türlü belirli dereceye kadar fan çalışmıyor ama bu pasif durumda dış sıcaklığı beni tedirgin etti. Asus ya da Gigabyte B850 anakart fazlasıyla iş görür. X3d işlemci kullanacağın için bellek gecikmesi çok kötü olmamak şartıyla bellek CL değerlerine pek takma. Expo ile 6000 MHZ olması önemli. Manuel 6000 MHZ ayarlamaya kalkınca syabiliteyi tutturamayabilirsin. SSD seçiminde de çok pahalıya gerek yok. Saniyede 4000-5000 MB okuma yazma oranları yeter de artar. Oyunlar ve günlük uygulamalarda çok yüksek hızların etkisini anlayamazsın. Arctic sıvı soğutmalara dikkat et. Radyatörü piyasa standartlarından kalın ve bu sebeple kasa üstüne montajda anakarta değme yaptığından üste sığmayabiliyor. Kullandığım şu kasayı öneririm:
Amerika üretimi, her delikli girişin arkasında toz filtresi var ve bırak kasa panelini toz filtreleri de taş gibi esnemez. İşçilik de çok yüksek. Videosunu çekmiştim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…