R7 9800X3D & X870E APEX & Hynix M-Die 2x16 GB DDR5 için RAM OC önerisi

6600 acamıyorsun, ya da timing kaynaklı yiyoruz hatayı, bunları tut, birkaç timing değişmeni isteyeceğim.

BIOS SoC limiti var şu anda sende, EFI Patch yapmamız lazım, SoC offset için. Ya da test BIOS 9912 kuracaksın, onda SoC limit yok diye biliyorum. 1.32-1.35 civarı isteyecektir 6600 sende.

LN2 jumper açmak diğer seçenek, senin board'da var.

LN2 jumper en uğraşsızı sanırım. Kartımın neresinde? Nasıl yapacağım?

Patch'li BIOS'un bana ne artısı olur? LN2 jumper daha pratik değil mi hocam?

Değerleri bekliyorum.

Böyle bir bak. LN2 açarsak tüm limitleri kaldıracak, aklına ne geliyorsa, düz LN2 mod açtığımda bile RAM Test'te 60 derece olan çip 75-80 zıplamaya başladı, gereksiz voltaj basıyor.

Static OC yapmayacaksan LN2 mod-jumper vesaire kullanılmaz.

PBO'da da limitsiz olacağından voltaj zıplıyor.

Yemekten sonra haber edeyim hocam.

@Hamza Ensar Sağlam Patch'li BIOS atabilirsem arkadan Flashback portundan yazdıracaksın tuş ile, renamer ile .cap uzantılı dosyayı ısımlendırmeyı unutma arkadan yazarken.

@Hamza Ensar Sağlam Patch'li BIOS da limitsiz olcak, LN2 jumper aktif etmiş gibi, ama sadece SoC kısmı limitsiz olacak, o yüzden doğru değer girmen şart, 1.3 SoC üzerine 0.020, 0.050 + offset ekleyeceksin, eğer 0.050 yerine 0.50 yazarsan 1.8 SoC vermiş olacaksın, sakın öyle bir hata yapma

LN2 Jumper'de de aynı muhabbet var, bir şeyin limitini açıyorsan, ona hakim olmak zorundasın. Hata kabul etmez.

@Hamza Ensar Sağlam Patch'li BIOS'tan önce şunu kurmanı isteyeceğim, 9912 sürümünü. Eğer bunda SoC verebılıyorsan problem olmaz bu sürümde. EFI Patch uzmanlık istiyor, her kartta kod farklı, + offset geleceğinin garantisi yok şu anda Crosshair Apex için kod satırı farklı tamamen.

BIOS içerisinden hata verip kurdurmazsa, renamer ile isimlendir .cap uzantılı dosyayı, FAT32 formatlı USB ile arkadan yazarsın.

Son düzenleme:

Şu an güncel BIOS'tayım ve BIOS sürümü açıklamasında bu sürümden eski tarihli bir BIOS sürümine geçilemeyeceği yazıyordu. Sorun olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…