Daxvi
Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımı 3 yıldır sorunsuz bazen ufak problemler ile kullanıyordum, 2-3 hafta önce ilk defa mavi ekran hatası aldım ama tekrar açıldı bilgisayarım ve tekrar kullanmaya devam ettim. Bilgisayarı 2 günde bir kapatıyorum ve bir sonraki kapatışımda tekrar açılmadı anakart ekranı geliyor ve donuyor Windows açılmıyordu. 2 3 kere güç tuşuna uzun basarak kapatıp açtıktan sonra tekrar açıldı bilgisayar ama 2-3 haftadır her kapattığımda aynı problemi yaşıyorum.
BIOS'u güncelledim, RAM'leri silgi ile temizledim, slotları değiştirdim ve Recep beyin BIOS ayarları videosundaki ayarları kendi BIOS'umda ayarladım (AMD sistemlerindeki EXPO ayarı hariç onu kendi BIOS'umda bulamadım).
Sorun çözülmedi ve bugün 10+ kez denememe rağmen bilgisayarım açılmıyor. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine problemi buraya yazmaya karar verdim.
Yanıtlarınız ve vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Yeni yılınız problemsiz geçsin. ^^
Sistem özellikleri:
BIOS'u güncelledim, RAM'leri silgi ile temizledim, slotları değiştirdim ve Recep beyin BIOS ayarları videosundaki ayarları kendi BIOS'umda ayarladım (AMD sistemlerindeki EXPO ayarı hariç onu kendi BIOS'umda bulamadım).
Sorun çözülmedi ve bugün 10+ kez denememe rağmen bilgisayarım açılmıyor. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine problemi buraya yazmaya karar verdim.
Yanıtlarınız ve vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Yeni yılınız problemsiz geçsin. ^^
Sistem özellikleri:
- ASUS TUF Gaming X570-Plus (Wi-Fi) - anakart.
- ASUS GeForce DUAL-RTX3060 Ti 8G mini V2 - GPU.
- AMD Ryzen 9 5900X - CPU.
- Cooler Master ML240L - sıvı soğutucu.
- 2x16 GB 3600MHz G.Skill - RAM.
- Samsung MZ-V8P1t0bw 1TB 980 Pro SSD M.2 7000-5000mb/s - SSD.
- ASUS ROG STRIX 850W 80+ Gold - güç kaynağı.