Ek-nucleus AiO CR360 Lux D-RGB white sıvı soğutmam bu macun yeni değişti farklı macun da denedim sonuç aynı. 4.5 GHz'e kadar çıkıyor. Ryzen Master'dan otomatik OC'a ayarlamıştım undervolt yapmıştı. Durum bu şekilde.

Kasayı değiştireceğim kasa bu XPG Battlecruiser. Üst kısma montajlı RAM'lere kadar soğutucu blok iniyor çok basık kasa.

Sıvı soğutmayla o.c bile olsa bence o derecelere çıkmaması lazım, stok ayarlarda zaten asla olmaması lazım. Mutlaka bir yerde bir hata vardır.

Dosya Ekleri

• AGC_20240809_154411879.webp
    AGC_20240809_154411879.webp
    297,7 KB · Görüntüleme: 92
Hocam R5 5600 kule tipi (ucuz) soğutucu ile en zorlu testte 65 dereceyi asla geçmiyor. Bunu nasıl açıklarsınız? Tamam 5950X değil ama sizin soğutucu da yabana atılır cinsten değil.

Hocam R5 5600 kule tipi (ucuz) soğutucu ile en zorlu testte 65 dereceyi asla geçmiyor. Bunu nasıl açıklarsınız? Tamam 5950X değil ama sizin soğutucu da yabana atılır cinsten değil.

Öyle ama hiç memnun kalmadım ilginçtir.

Daha iyi önerileriniz varsa veya ne yapmalıyım? Bu sıkıntıyı nasıl aşarım?

Hiç top model işlemci kullanmayanların yorumunu kaale almana gerek yok dostum. Isıların normal çünkü boost için 1.5v emcüklüyor işlemci o zaman da ısınıyor.

Hiç top model işlemci kullanmayanların yorumunu kaale almana gerek yok dostum. Isıların normal çünkü Boost için 1.5v emcüklüyor işlemci o zaman da ısınıyor.

Bazen 4700 MHz bile görüyor 90 dereceye neredeyse gelecek. Sıvı soğutmayı değiştirip ROG ryjun 3 mü alsam diye düşündüm. Undervolt yapmıştım diye de biliyorum. Kasa değişecek kesin daha iyi olur herhalde.

GTA 5 de denedim 7K Ultra ayarlar MSAA kapalı. 70 FPS ama işlemci hızı düşüp yükseliyordu MHz kısmı.

Bazen 4700 MHz bile görüyor 90 dereceye neredeyse gelecek. Sıvı soğutmayı değiştirip ROG ryjun 3 mü alsam diye düşündüm. Undervolt yapmıştım diye de biliyorum. Kasa değişecek kesin daha iyi olur herhalde.

GTA 5 de denedim 7K Ultra ayarlar MSAA kapalı. 70 FPS ama işlemci hızı düşüp yükseliyordu MHz kısmı.
Eğer amacın sadece oyunsa 5800x3d daha mantıklı olur senin için ama dediğim gibi oyunlarda o kadar ısınması normal. Fazla voltaj emiyor frekansı artırmak için.