Çözüldü R9 9900X, Palit Gamerock RTX 5080 sistem çok gürültülü çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zeronuman

Çalışkan
Geçtiğimiz günlerde ilk kez kendi bilgisayarımı topladım. Ancak bazı sorunlar yaşıyorum:

İşlemci boşta 46–53°C, oyunda 62–67°C arası.
Sıvı soğutmanın fanları çok sesli çalışıyor.
BIOS üzerinden sıvı soğutma fan hızlarını düşüremiyorum.
Kasanın Ön RGB fanları ve jak girişi çalışmıyor, ancak USB girişleri çalışıyor.
Kasanın KL-Connect 3 yazılımında kasa fanları görünmüyor.

Sizce bu sorunlar anakart üzerindeki hangi bağlantılardan kaynaklanıyor olabilir?
  • Ekran kartı: Palit Gamerock RTX 5080
  • Anakart: MSI X670E Gaming Plus Wifi
  • İşlemci: R9 9900X
  • İşlemci Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360
  • Kasa: Lianli Lancool 216
  • Psu: MSI MAG A 1000GL

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutmayı tek kablo ile pompa çıkışına taktıysanız yüksek hızda çalışır, CPU fan kısmına takın, oradan ayar yapın.

Ön panel ses çıkışı için kasa ses soketini anakartın ilgili soketine takmanız lazım.

Kasada kontrolcü varsa ve kontrolcünün güç girişini takmadıysanız fanlar ondan dolayı çalışmaz.

Kasa fanları kontrolcü ile birleşiyor oradan anakarta PWM sinyal kablosu ile bağlanıyorsa yazılımla göremezsiniz.

Son düzenleme:
Ön paneli dediğiniz gibi yaptım, ses sorunu çözüldü. Sıvı soğutma bağlantım resimdeki gibi; fanlar yüksek hızda çalışmasına rağmen işlemcim, Steam açıkken 58-62 °C, Steam kapalıyken ise 45 °C civarında çalışıyor. Sizce bu sıcaklıklar normal mi?

Bu bağlantı, pompayı, VRM fanını ve normal fanları aynı hızda çalışmaya zorluyor, fanları sessizleştirdiğinizde pompa çok yavaşladığı için ısı biraz artıyor, pompayı hızlandırmaya çalışınca da fan sesi artıyor.

Pompa ve fanları ayrı bağlantı yaparsanız ikisini de bağımsız kontrol edebilirsiniz.

Sıcaklık normal bu arada, boşta 45-50 olabilir.

Mesela bir oyuna girdiğimde, bilgisayarın sesi çok rahatsız edici oluyor. Sizde de öyle oluyor mu? Ayrıca, pompa hızını bağımsız hale getirdiğimde, sizce hızını kaça ayarlamalıyım?

Oyun girdiğinizde sıcaklık çok yüksek değilse BIOS'tan fan eğrisini biraz daha yumuşak yapabilirsiniz.

Ayırdığınızda pompayı pump kısmına direkt takabilirsiniz, %100 çalışır.

Ayırmışsınız pompa ile.

Bu sıcaklıkta 2000 RPM'e gerek yok, CPU fan eğrisini paylaşır mısın? Sıcaklığa göre hızının ayarlı olduğu tablo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…