Geçtiğimiz günlerde ilk kez kendi bilgisayarımı topladım. Ancak bazı sorunlar yaşıyorum:
İşlemci boşta 46–53°C, oyunda 62–67°C arası.
Sıvı soğutmanın fanları çok sesli çalışıyor.
BIOS üzerinden sıvı soğutma fan hızlarını düşüremiyorum.
Kasanın Ön RGB fanları ve jak girişi çalışmıyor, ancak USB girişleri çalışıyor.
Kasanın KL-Connect 3 yazılımında kasa fanları görünmüyor.
Sizce bu sorunlar anakart üzerindeki hangi bağlantılardan kaynaklanıyor olabilir?
Ön paneli dediğiniz gibi yaptım, ses sorunu çözüldü. Sıvı soğutma bağlantım resimdeki gibi; fanlar yüksek hızda çalışmasına rağmen işlemcim, Steam açıkken 58-62 °C, Steam kapalıyken ise 45 °C civarında çalışıyor. Sizce bu sıcaklıklar normal mi?
Ön paneli dediğiniz gibi yaptım, ses sorunu çözüldü. Sıvı soğutma bağlantım resimdeki gibi; fanlar yüksek hızda çalışmasına rağmen işlemcim, Steam açıkken 58-62 °C, Steam kapalıyken ise 45 °C civarında çalışıyor. Sizce bu sıcaklıklar normal mi?
Bu bağlantı, pompayı, VRM fanını ve normal fanları aynı hızda çalışmaya zorluyor, fanları sessizleştirdiğinizde pompa çok yavaşladığı için ısı biraz artıyor, pompayı hızlandırmaya çalışınca da fan sesi artıyor.
Pompa ve fanları ayrı bağlantı yaparsanız ikisini de bağımsız kontrol edebilirsiniz.
Mesela bir oyuna girdiğimde, bilgisayarın sesi çok rahatsız edici oluyor. Sizde de öyle oluyor mu? Ayrıca, pompa hızını bağımsız hale getirdiğimde, sizce hızını kaça ayarlamalıyım?