Yarın anakart sürümünü 7E49v1AA0 (AGESA 1.3.0.1) güncelleyip deneyim hocam, konusunu açarım zaten sorun olursa müsaitliğinizde takip ederseniz çok sevinirim.

Ufak bir sorum daha olacaktı hocam, iGPU'yu kapatmadan önce HDMI/DP kablosunu ekran kartına mı takmalıyım? Anakarta takılıyken görüntü alabilir miyim?

Alamazsınız, ekran kartı çıkışlarından alırsın.

FPS tabanlılarda 8000 üzeri frekanslar daha önde. Rekabetçide yüksek frekans daha iyi tepki veriyor.

Normal kullanıcı 6000-6200 MT/s harici imkan dahilinde olmaz, 8000 ve üzeri uzmanlık ister. Tak çalıştır mümkünatı yok.
Abi şu 8000mts için en azından birkaç taktik versen çünkü çalıştıran oluyor 4 dimm anakartta da. Mesela nelerin değişmesi gerekir ohm değerlerinin mi? Hobi olarak deniyorum ben de. Ama bilen birinden yardım lazım.

Abi şu 8000mts için en azından birkaç taktik versen çünkü çalıştıran oluyor 4 dimm anakartta da. Mesela nelerin değişmesi gerekir ohm değerlerinin mi? Hobi olarak deniyorum ben de. Ama bilen birinden yardım lazım.

BIOS'u iletirsen vereyim ama şans düşük B850-A kartında. AI Tweaker üstten alta doğru ilet, timing kısmını baştan aşağı ilet. Bir de Nitro menülerini ilet bana. Oradan atarım. @YouBetterRun

Aktif soğutma var mı yok mu? 8000 ve üzerinde daha da ısınıyor tREFI kaynaklı. Hata yersin boş yere.

Gear Disabled 1.62-1.65V bunu kullanabilirsin bir de, opsiyon. İkinize de geçerli. @Xoulth @YouBetterRun

1781970649012.webp

@LH44 @RapidLemming955 Bu yeter size tek CCD, dahili grafik kapalı kalmalı.

AIDA Write yanlış okuyor yeni BIOS'ta, ona aldanmayın.

1781970702224.webp

BIOS'u iletirsen vereyim ama şans düşük B850-A kartında. AI Tweaker üstten alta doğru ilet, timing kısmını baştan aşağı ilet. Bir de Nitro menülerini ilet bana. Oradan atarım. @YouBetterRun

Aktif soğutma var mı yok mu? 8000 ve üzerinde daha da ısınıyor tREFI kaynaklı. Hata yersin boş yere.

Gear Disabled 1.62-1.65V bunu kullanabilirsin bir de, opsiyon. İkinize de geçerli. @Xoulth @YouBetterRun

Eki Görüntüle 258878

@LH44 @RapidLemming955 Bu yeter size tek CCD, dahili grafik kapalı kalmalı.

AIDA Write yanlış okuyor yeni BIOS'ta, ona aldanmayın.

Eki Görüntüle 258879
Abi benim ram fazla ısınmıyor dominator titanium bir sürü yöntem denedim hata veriyor hep 8000de . 8200 bile açıyor sistem ama stabil olmuyor. Sen bana bir başlangıç noktası gibi zamanlama versen ordan yürüsek?

@YouBetterRun yeni konu açın isterseniz hocam ben de 8000 1:2 düşündüm ancak açıkçası hem stabil etmeye çok vaktim yok biraz da cesaret edemedim.

Amcanız cesaret edip CL24 açmış, sıra sizde bence. :D

M-Die'ın CL24 açamadığını bilmesi lazımdı ama. H16M CL24 Boot dahi etmiyor, bende 1.8V anca stabildi. Tecahül-i Arif yapmış.

Abi bende aktif soğutma mevcut değil. Şu an için CL28’li ilettiğini deneyecektim ancak işlerim çıktı. Deneyeceğim zaman konusunu açarım artık, bu ara işler yoğun kafamız kalkmıyor.
Amcanız cesaret edip CL24 açmış, sıra sizde bence. :D
Tecrübenin verdiği bir cesaret lazım abi işte yavaş yavaş pişeceğiz 😀

Ben ederdim de Ayhan hocanın vaktini çalmayayım dedim.

Ryzen 9000 ve B850/X870 1 DPC kart yoksa zaman kaybı, senin zaten 2133 FCLK dahi açmıyor. Binning yapmak lazım, alıp alıp iade edersin. Ancak o şekilde X670 bir kartta ve Ryzen 7000 ile mesela açarsın. 1 DPC olmadan 8000 ve üzeri mantıklı değil, bellek kontrolcü ciddi etkiliyor.