Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Yoksa sıvı soğutma mı tavsiye edersiniz? Evet ise en sessiz hangisi? Ses benim için en önemli faktör.

NH-U12A modeli 169 watt ısı yayan işlemcilere kadar yeterliymiş. 9950X3D ise 170Watt TDP değerine sahipmiş. Tam yük altında, tüm çekirdekler %100'de çalıştığında, yetmez gibi duruyor. Tam yük altında gürültü yapar muhtemelen. Ama oyun oynarken ve normal kullanımda bu değere çıkmayacağı için yeterli olur kısmen.

NH-U12A modeli 169 watt ısı yayan işlemcilere kadar yeterliymiş. 9950X3D ise 170Watt TDP değerine sahipmiş. Tam yük altında, tüm çekirdekler %100'de çalıştığında, yetmez gibi duruyor. Tam yük altında gürültü yapar muhtemelen. Ama oyun oynarken ve normal kullanımda bu değere çıkmayacağı için yeterli olur kısmen.
Linux kullanıyorum ve çok kod compile ediyorum. Genellikle tam yükte çalışacak. Sesten rahatsız oluyorum, özellikle fan sesinden. Ama sıvı soğutmanın pompa ve click sesi ile nasıl kıyaslanır bilemiyorum. O yüzden karar veremedim.

Daha işlemciyi almadım bu arada. Ama NH-U12A'yi aldım. Satadabilirim veya başka toplama bilgisayar için tutabilirim. Ana bilgisayarım 9950X3D'li ve sessiz olmasını istiyorum.