lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
Tamam hocam ayarladim dediginiz gibi tekrar bir test edeyim o zaman bir degisiklik var mı diye.

NVIDIA default ve kalite olarak deneyimleyin.

Hocam NVIDIA ayarlarini yapip girdim hatta SS de atayim onun disinda mouse Hz 1000 8000e kadar destekliyor ama sorun cikardigi icin 1000 de kullniyorum.

1K iyidir, başka mouse var mı? DPI kaç kulanıyorsun?

Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam yapacak başka bir şey yok, BIOS sıfırlayın. R7 9800 takıp temiz kurulum ilerleyin.

Son olarak sorun mouse olabilir. Başka ürün bir şekilde bulup test edin.

Peki hocam Windows 10 falan mi kurayim yoksa Windows 11 devam mi?

+ Dun ki yaptığımiz timingler + sizin rehber sabit kalmasin mi?

BIOS kayıt edin, sıfırlayın Windows 11 resmi siteden indirip kurun. Chipset AMD sitesinden. NVIDIA son sürüm. Anakart sitesinden USB ve lan driver indrip kurun. Deneyin, sonra size tekrar ayar yaptıracağım. Ulaşırız çözüme. Bir mouse ödünç alın birinden.

Fareyi kablolu kullandığınızda bu sorunlar devam ediyor mu tüm konuyu okuyamadım ama kablosuz mouseunuzu PC'ye kablolu şekilde bir test edin isterseniz.

Son olarak sorun mouse olabilir. Başka ürün bir şekilde bulup test edin.

BIOS kayıt edin, sıfırlayın Windows 11 resmi siteden indirip kurun. Chipset AMD sitesinden. NVIDIA son sürüm. Anakart sitesinden USB ve lan driver indrip kurun. Deneyin, sonra size tekrar ayar yaptıracağım. Ulaşırız çözüme. Bir mouse ödünç alın birinden.

Rufus yazdırın. Microsoft hesabı olmadan kurun, Rufus işlem olarak yapıyor bazen sorun oluyor, kesin çözüm neti komple kesin. Sınırlı kullanayım deyip, ağ baglantım yok olarak işaretleyin.

Rufus yazdırın. Microsoft hesabı olmadan kurun, Rufus işlem olarak yapıyor bazen sorun oluyor, kesin çözüm neti komple kesin. Sınırlı kullanayım deyip, ağ baglantım yok olarak işaretleyin.

Tamamdir hocam zaten her formatta Microsoft olmadan kuruyorum.

Fareyi kablolu kullandığınızda bu sorunlar devam ediyor mu tüm konuyu okuyamadım ama kablosuz mouseunuzu PC'ye kablolu şekilde bir test edin isterseniz.

Hocam vallahi oyle de denemistim ama bir şey degismedi.

Son düzenleyen: Moderatör:

İnternet kapalıyken chipset ve NVIDIA driverida USB'ye atıp kurun Windows Update otomatik eski sürümlerı yüklüyor genelde.