lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
@ggbye @SunseTTime Bu iş işte bu kadar basit. Bunca zaman kendinizi boş yere yordunuz.

Ya ben CL30 RAM kullanıyorum, neden CL 32 ayarlayım? Koskoca firmalar CL26-28 boşa mı üretiyor? O zaman AMD 5600MHz kullanın diyor. Diğer RAM'ler çöp mü?

Ya ben CL30 RAM kullanıyorum, neden CL 32 ayarlayım? Koskoca firmalar CL26-28 boşamı üretiyor? O zaman AMD 5600MHz kullanın diyor. Diğer RAM'lar çöp mü?

Bugün R7 5800X3D fiyat aldım, 15k kutu fatura yok, garanti yok duba yok. DDR5 RAM zam gelince TR vatandaşı yine şaşırtmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam vallahi şu an çok latency çıkmadı ama bazen yaptığımda nedense nvldkm 1000–1300'e kadar fırlıyor. Onun dışında nasıl çözerim bilmiyorum. 9800X3D de var evde, olmadı onu takacağım; bir yararı olur mu diye. Eğer sizin önerebileceğiniz tavsiyeler, adımlar varsa onları da denerim.
Yük altında değer artıyor olabilir, o testi tam oyundayken yapman mantıklı olur. Dediğim gibi eski bir sürümü kesinlikle deneyin. Ek yüksek gecikmeyi ekran kartı sürücüsü tarafında yaşıyorsunuz. Sorunu direkt çözmese bile iyileşme sağlayabilir.

Yük altında değer artıyor olabilir, o testi tam oyundayken yapman mantıklı olur. Dediğim gibi eski bir sürümü kesinlikle deneyin. Ek yüksek gecikmeyi ekran kartı sürücüsü tarafında yaşıyorsunuz. Sorunu direkt çözmese bile iyileşme sağlayabilir.

Demek ki sana 5090 ve OLED monitör alsak bile bu sorunlar devam edecek. 5090 kullanıcısı bile oyun oynayamıyor 500K'lık sistemde. PS1 bile daha sorunsuzdu.

Bu sistemler @Bandırmalı1965 'yı LN2'ci, @LH44 Watercool, beni CL26'cı yaptı. Oyun oynamak için topladığın sistemde bunlarla uğraşıyorsun sonra. @ggbye CL22'ci olacak.

Ben CL18 ineceğim, DDR4.5 ünvanı alacağım.

Nebi'nin doğru yaptığı ama senin yanlış yaptığın, gözden kaçırdığın bir şeyler olmalı. O adam CL32 ile senin CL24'ten daha iyi Mouse keskinliği elde ediyor.

Mouse, dongle, oturak, kasa değiş. En son gezegen değiş, Mars'ta dene. Başka opsiyon kalmadı.

@ggbye @SunseTTime İkinizin ciddi anlamda sorunu elektromanyetizma. Bunu çözdüğünüz zaman düzelecek, bunun üzerine araştırın.

En kötü @Bandırmalı1965 ile 0 Kelvin mutlak sıfır noktasına inip öyle deneyimleyin. Adamda LN2 var, bir daha bulamazsınız. Minecraft işlerinden sonra LN2'ye eleman lazım.