• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu
Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.
@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin
Önce default, ayarlara alın. BT, Wi-Fi, iGPU kapatın. EXPO açın.
Format atın ve sürücüleri offline moda kurun. Önce temiz USB ISO yazın ve sürücüler yükleyin USB içine. Oflline şekilde sistemi ve sürücüleri kurun. Oyunu indirin deneyin. Sorun varsa global C state kapat. NVIDIA ayarlarına dokunma.
O değerler agresif olabilir. R9 9950X3D için uygun olup, R7 9800X3D için uygun olmayabilir. En son onu tekrar teste alırız.
Tamamdir hocam o zaman bir ISO yazayim dediginiz gibi local hesap + sürücüleri offline kurayim tekrar oyunlari test edeyim ayrica 9800X3D icinde powerplan balanced mi kalmasi gerekiyor ve driverlerin yaninda Visual C ve DirectX runtime kurayim mi?
@Ayhan Dönmez hocam neden bir rehber hazırlamıyorsunuz? Örnek olarak. TCL nedir? SoC nedir? tRP nedir? Nitro nedir? Hani chip hangi ayar yapılır diye? Birçok etken varsa kapsamlı bir rehber ayarlamak daha çok iyi olmaz mı?
@Ayhan Dönmez hocam neden bir rehber hazırlamıyorsunuz? Örnek olarak. TCL nedir? SoC nedir? tRP nedir? Nitro nedir? Hani chip hangi ayar yapılır diye? Birçok etken varsa kapsamlı bir rehber ayarlamak daha çok iyi olmaz mı?
Kurulum biraz tuhaf geldi, eski arayüz kullanıyorum hep. En dili kurulum hiç yapmadım. Offline kurulum yapıp driver güncelleyin. Ardından Windows Update güncellersiniz. Ek olarak ayarlardan kapatmanızı öneririm.
Kurulum biraz tuhaf geldi, eski arayüz kullanıyorum hep. En dili kurulum hiç yapmadım. Offline kurulum yapıp driver güncelleyin. Ardından Windows Update güncellersiniz. Ek olarak ayarlardan kapatmanızı öneririm.
Aslında Windows Debloat işlemi de gerekli sana. Mass'ten vesaire IOT ya da Consumer, Enterprise sürümleri indirilebiliyor. Sonrasında Winutil gibi Script'ler ile Debloat işlemi yapabilirsin ya da modifiye hazır sistemlere bakmak lazım. Custom OS, editlenmiş ISO ben pek sevmiyorum. NT Lite ile kendin uğraşabilirsin belki, @TechMad o konuda yardımcı olacağını düşünüyorum. Anakart Armory Crate yazılımı vesaire kurmadan Debloat edilmiş bir işletim sistemi denesen iyi olabilir ekstra. @lowkey99
Öncelikle video olarak izlemek isteyenleri Techolay Sosyal YouTube kanalına yönlendiriyorum:
Not: İndireceğiniz ISO dosyası şu anda sadece İngilizce olarak bulunmaktadır. Ekstradan 8 GB veya daha üstü bir RAM'e sahip olmanız gerektiğini de unutmayınız.