lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
Vallahi hocam dediginiz mantikli ama AM4 anakart ve 5800X3D e para vermektense Intel daha mantikli geldi cunku AMD hateri oldum vallahi yarin 9800X3D'yi takip test edeceğim dedigin gibi bir de belki sorun cozulur ya da hafifler bilmiyorum cok karisik dediginiz gibi.

Şu an sorun devam ediyor mu? Rehberi uygulanız mı?

Şu an sorun devam ediyor mu? Rehberi uygulanız mı?

Vallahi hocam henuz sizin rehberi uygulamadim. Onun disinda dedigim gibi PUBG'de test ettim bir 5 dk once de FiveM'de ettim, %1'ler daha smooth ama stutterda bir fark goremedim. Birazdan yatacağım, sabah rehberi deneyeceğim. Hala gozle gorulur bir degisiklik olmazsa 9800X3D'yi takacağım son care olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi hocam henuz sizin rehberi uygulamadim onun disinda dedigim gibi PUBG da test ettim bir 5 dk oncede FiveM de ettim %1'ler daha smooth ama stutter de bir fark goremedim birazdan yatacağım sabah rehberi deneyeceğim hala gozle gorulur bir degisiklik olmazsa 9800X3D'yi takacağım son care olarak.

Rehber sorunu çözer. Dediğiniz gibi en son R7 9800X3D, takın. Elektrik sorunu olabilir mi?

Rehber sorunu çözer. Dediğiniz gibi en son R7 9800X3D, takın. Elektrik sorunu olabilir mi?

Hocam vallahi sanmiyorum, oyleyse de nasıl anlarim bilmiyorum. Eski evimde belki olabilirdi. Eski binaydi ama bu yeni bina yani. İnternetten belki diyeceğim ondan de degildir 1000 Mbps var.

Hocam vallahi sanmiyorum oyleyse de nasıl anlarim bilmiyorum eski evim de belki olabilirdi eski binaydi ama bu yeni bina yani internetten belki diyeceğim ondan de degildir 1000MBPS var

Hatta 5 dk deneyeyim sizin rehberi.

Hocam vallahi sanmiyorum oyleyse de nasıl anlarim bilmiyorum eski evim de belki olabilirdi eski binaydi ama bu yeni bina yani internetten belki diyeceğim ondan de degildir 1000MBPS var.

Hatta 5 dk deneyeyim sizin rehberi.

Rehberi uygulayın, dönüş yapın. Ben de oturup duvara bakıp çözüm arayacağım.

Bunu hangisini yapayim hocam?

Dosya Ekleri

• IMG_2145.webp
    IMG_2145.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 26

Çok ileri oldu ayarlar, render verim alamazsınız böyle sadece oyun odaklı oldu.

Windows güç ayarlarını ve USB seçmeli askıya alma ayarını kapatın.