lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
@lowkey99 keyif kimde biliyor musun? @CRT_User DDR2 veya DDR3 kullanıyor. Eski oyunları oynuyor, eminim BH2000 de oynuyordur.

Hepsini oynuyorum :D
DDR2 donanımlar ve Windows XP'de oyun oynamanın verdiği zevk modern sistemlerde yok. Özellikle Half-Life için input lag konusunda artık 0 Ms'nin bile ötesine geçtim.

i7-2600K'lı bir sistem kurdum; 8 çekirdekli ama tek çekirdeğe düşürdüm çekirdekler arası gecikmede kalmadı. XP kurulumu sırasında non-ACPI seçtim, anakartla ekstra iletişim kurmasın diye uyku modu vs. tamamen yok. Chipset driver'larını bile kurmadım; jitter yapmasın diye. Diğer çekirdekler kapanınca Single-Core frekansı uçurdum.

HPET BIOS'tan kapalı, sistem timer olarak tsc kullanıyor. Ekran kartı tarafında 2006 çıkışlı NVIDIA sürücüsü var, sıfır bloat. İnanılmaz ama Half-Life'ta RTX 3090'lı sistemimden daha fazla FPS alıyorum.

Bu da yetmedi, DDR3 bellekleri 2200 MHz CL8'e kadar düşürdüm. Üstüne CRT monitör var; analog sinyal, sıfıra yakın giriş gecikmesi. XP'de hiçbir şey yüklü değil, güvenlik katmanı yok; işletim sistemi donanımla direkt haberleşiyor. Arka planda çalışan tek bir şey bile yok.

PS/2 ekipmanlar kullanıyorum; USB'den çok daha hızlı iletişim kuruyorlar, kendi ırq hatlarına sahipler ve hiçbir çakışma yok. Bu ayarlarla oyunda aimer oldum. Telefonda 1920 FPS ağır çekim modu var, en ufak mouse hareketim bile ağır çekimde anında yakalıyor.

M-die çok eski çip, bende maviye düşüyordu 14700K'da. Stabil tutması zor, denersiniz.
Olmadı DR olan kiti kulanır. Ram alması şart değil. Bize amazon satıcılı işlemci ve anakart lazım.

Hepsini oynuyorum :D
DDR2 donanımlar ve Windows XP'de oyun oynamanın verdiği zevk modern sistemlerde yok. Özellikle Half-Life için input lag konusunda artık 0 Ms'nin bile ötesine geçtim.

i7-2600K'lı bir sistem kurdum; 8 çekirdekli ama tek çekirdeğe düşürdüm çekirdekler arası gecikmede kalmadı. XP kurulumu sırasında non-ACPI seçtim, anakartla ekstra iletişim kurmasın diye uyku modu vs. tamamen yok. Chipset driver'larını bile kurmadım; jitter yapmasın diye. Diğer çekirdekler kapanınca Single-Core frekansı uçurdum.

HPET BIOS'tan kapalı, sistem timer olarak tsc kullanıyor. Ekran kartı tarafında 2006 çıkışlı NVIDIA sürücüsü var, sıfır bloat. İnanılmaz ama Half-Life'ta RTX 3090'lı sistemimden daha fazla FPS alıyorum.

Bu da yetmedi, DDR3 bellekleri 2200 MHz CL8'e kadar düşürdüm. Üstüne CRT monitör var; analog sinyal, sıfıra yakın giriş gecikmesi. XP'de hiçbir şey yüklü değil, güvenlik katmanı yok; işletim sistemi donanımla direkt haberleşiyor. Arka planda çalışan tek bir şey bile yok.

PS/2 ekipmanlar kullanıyorum; USB'den çok daha hızlı iletişim kuruyorlar, kendi ırq hatlarına sahipler ve hiçbir çakışma yok. Bu ayarlarla oyunda aimer oldum. Telefonda 1920 FPS ağır çekim modu var, en ufak mouse hareketim bile ağır çekimde anında yakalıyor.
Şaka gibi ya, adam win7 mesaj atıyor. Biz ne yapacaz? Denemedik hiç bi yol kalmadı.

@lowkey99 i7 14700K, ASUS Prime Z790, G.Skill CL30 (a-die) almak daha mantıklı. Amazon satıcılı bulmak gerek ve RAM için bütçe yoksa dr kullanmak daha iyi fikir. 23K verip m-die gelirse sorun olur. Bütçe çıkıyorsa 1. ürün anakart ve işlemciyi iade ederim sorun devam ederse diye düşünüyor isen 2. ürün olarak CL26 almak daha iyi olur. RAM kalır sizde, altın değerinde bu RAM. Zor duruma gireceksen hiç bulaşma, yine söylüyorum sizin sorun elektrik veya GPU olabilir.
1.ürün
2.ürün