lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
Bende 990 pro dusunuyodum. bendeki SSD ile alakasi varmidir acaba.
Bende de Lexar giriş seviye SSD ve Samsung 990 Pro var; günlük kullanımda aman aman bir fark hissedilmiyor. Yaşadığınız mikro tekleme sorununun kaynağı olacağını sanmıyorum. Yükleme ekranında yavaşlık vesaire deseniz ihtimal verebilirdim.

Bende de Lexar giriş seviye SSD ve Samsung 990 Pro var; günlük kullanımda aman aman bir fark hissedilmiyor. Yaşadığınız mikro tekleme sorununun kaynağı olacağını sanmıyorum. Yükleme ekranında yavaşlık vesaire deseniz ihtimal verebilirdim.

Sizin dediginiz de mantikli hocam ayni sekilde muhtemelen bir sorun olsa diger Oyunlarda'da belli eder kendini yani aklima da baska yapılacak bir şey gelmiyor.

Zaten sorun yaratmaz, kendimizi kandırıyoruz. 😀

@lowkey99 PUBG'yi DirectX 11 oynaman lazım ve her haritada birer kez oynadıktan sonra takılamalar epey azalır, yeni sürücü kurduğunda yine her haritaya ilk girişinde çok fazla drop yersin. Fortnite için de görüntü oluşturma modunu performans yapmadığın sürece droplar kaçınılmaz, 5070 Ti ile ben de yiyorum, 4080 kullanan arkadaşım da yiyor ve 5090 ile test yapanlar da yiyor performans modu olmadığı sürece. Valorant için eğer anakartında iki adet LAN girişi varsa kullanmadığını aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp öyle dene, hiçbirini kullanmıyorsan ikisini de kapat. PUBG'de bu arada illa ki drop yiyeceksin; 5080 kullananlar da yiyor ve ben de yine yiyorum ama dediğim gibi fazla driver değiştirmezsen her haritaya bir kere girdiğinde ikinciye daha az drop yersin. Driver değiştiğinde shader önbelleği komple gidiyor çünkü. FiveM de yine kendisi sıkıntılı, herkes drop yiyor. CS2 de son güncellemelerle bozuldu, düzelecektir illa. Ben olsam sistemde sorun aramakla kafayı yemezdim bu durumda.

Zaten sorun yaratmaz, kendimizi kandırıyoruz. 😀
Aynen oyle hocam icimden diyorum bozuk olsa da yenisini alsam duzelse haha

@lowkey99 PUBG'yi DirectX 11 oynaman lazım ve her haritada birer kez oynadıktan sonra takılamalar epey azalır, yeni sürücü kurduğunda yine her haritaya ilk girişinde çok fazla drop yersin. Fortnite için de görüntü oluşturma modunu performans yapmadığın sürece droplar kaçınılmaz, 5070 Ti ile ben de yiyorum, 4080 kullanan arkadaşım da yiyor ve 5090 ile test yapanlar da yiyor performans modu olmadığı sürece. Valorant için eğer anakartında iki adet LAN girişi varsa kullanmadığını aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp öyle dene, hiçbirini kullanmıyorsan ikisini de kapat. PUBG'de bu arada illa ki drop yiyeceksin; 5080 kullananlar da yiyor ve ben de yine yiyorum ama dediğim gibi fazla driver değiştirmezsen her haritaya bir kere girdiğinde ikinciye daha az drop yersin. Driver değiştiğinde shader önbelleği komple gidiyor çünkü. FiveM de yine kendisi sıkıntılı, herkes drop yiyor. CS2 de son güncellemelerle bozuldu, düzelecektir illa. Ben olsam sistemde sorun aramakla kafayı yemezdim bu durumda.
Hocam bende anormal sekilde bilmiyorum ben mi abartiyorum ama mesela benim sistemime benzeyen bir yayinciya bakiyorum veya YT'den videolara bakiyorum adamlar da 1 kere bile donma olmuyor bana garip gelen bu ya da misal biz bir ton ayar cekiyoruz adam sadece EXPO aciyor iGPU disable ediyor donmuyor darbogaz diyeceğim onunla da alakasi yok donmuyorsa hiçbir turlu donmuyor zaten.

Aynen oyle hocam icimden diyorum bozuk olsa da yenisini alsam duzelse haha

Hocam bende anormal sekilde bilmiyorum ben mi abartiyorum ama mesela benim sistemime benzeyen bir yayinciya bakiyorum veya YT'den videolara bakiyorum adamlar da 1 kere bile donma olmuyor bana garip gelen bu ya da misal biz bir ton ayar cekiyoruz adam sadece EXPO aciyor iGPU disable ediyor donmuyor darbogaz diyeceğim onunla da alakasi yok donmuyorsa hiçbir turlu donmuyor zaten.
Ben de bu sorunla çok uğraştım ama belli başlı oyunlarda ne yaparsan yap drop yeniyor. Optimizasyonu iyi bir hikayeli oyun oynamayı dene, yeni bölgelere girişte yediğin 1-2 ufak drop dışında akıyorsa sistemde sorun arama derim ben. Dediklerimi uygularsan da saydığın oyunları daha rahat oynayabilirsin. Drop yemiyor dediğin yayıncıların falan sistemleri bizimkinden farklı, hatta herkesin sistemi çok farklı. Ondan dolayı herkeste farklı çalışıyor oyunlar. Dediğim gibi hikayeli ve iyi optimizasyonlu oyunlar akıyorsa problem yoktur; hikayelilerde de V-Sync kapalı olmalı bu arada.