FMMX 88

Üstün
Bu işlemcinin 9950X ile güç farkı yüzde kaçtır, çok fark olur mu? Henüz elime ulaşmadı. ASUS X870P anakart ile ısınma sorunu yaşar mıyım mosfetlerinde?

1787488567159.webp

Oyun için X3D2 kötü bir işlemci. Kazığın kazığı. Çoklu çekirdek performansının önemli olduğu senaryolarda da çoğunlukla böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ile ısınma sorunu yaşamanızdan daha çok kullandığınız soğutucunun ne kadar iyi olduğu önemli. Şu anda sisteminizde kullandığınız soğutucunun yeterli olacağını düşünmüyorum. Sadece meraktan soruyorum bu işlemciyi neden tercih ettiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
9950X normal bir çift CCD'li iş işlemcisi.
9950X3D oyun işlemcisi olmaya çalışan ancak yapısı yüzünden beceremeyen bir işlemci.
9950X3D2, 9800X3D performansına dip dibe gitmesi hedeflenen bir işlemci. Şov amaçlı çıktığından fiyat-performans oranı yerlerde.

Anakart ile ısınma sorunu yaşamanızdan daha çok kullandığınız soğutucunun ne kadar iyi olduğu önemli. Şu anda sisteminizde kullandığınız soğutucunun yeterli olacağını düşünmüyorum. Sadece meraktan soruyorum bu işlemciyi neden tercih ettiniz?

Bu işlemciyi tercih etme sebebim şu; çift kontrolcü var bu işlemcide, 4 slot RAM kullanıyorum.

Büyük ihtimalle 420 mm sıvı soğutmaya geçiş yaparım.

Son düzenleme:
9950X: iyi oyun performansı, iyi çok çekirdek gücü.
9950X3D: daha iyi oyun performansı, bir tık daha iyi çok çekirdek gücü.
9950X3D2: bullshi.

İncehesap'ta daha ucuzmuş, 1500 TL fark az sayılmaz. Bence bayağı kötü işlemci bu arada, 9950X3D çok çok yeterli. 9950X bile çok kafi.

Son düzenleme: