snowmanero

Çalışkan
Neredeyse altı-yedi aydır Rage:MP'de kasmalar yaşıyorum, bazen karakter yürürken bile oyun deli gibi kasıyordu. Format attığımda düzelmişti, bir ay sonra aynı olay tekrar başlamıştı, yine format attım. Şubattan beri her ay format atıyorum bilgisayara. Artık sadece ay değil, her haftada atıyorum ve bu gına getirdi. Sürücülerim güncel, fakat yine Rage:MP'de bir sunucuda oynarken oyunum deli gibi kasıyor. DDU üzerinden driverları mı sıfırlayayım? Ne yapacağımı bilemedim, cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Sistem özelliklerim:
8 GB RAM var, 250GB SSD'im var, Rage:MP'yi orada tutuyorum, 500 GB HDD'im var, GTA V'i de orada tutuyorum. GTX 950 ekran kartım var, işlemcim ise Intel(R) Core(TM) i5-3330 CPU @ 3.00GHz 3.20 GHz. Format attıktan sonra bir hafta boyunca oyunu 60-90 arası oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlık ara ara drop mu oluyor yoksa zaman zaman normalken birden 20-30 FPS'e düşüp oyun öyle devam mı ediyor?

Etrafın kalabalıklığına, araçlara göre kasma değişiyor. İki gün önce SD tarafından nereden baksan 10-20 kişi tarafından kulüp önünde tutuklandım, oyunum deli gibi kasıyordu. Araba sürüyorum, 50 mph geçince oyunum deli gibi kasıyor.

CrystalDiskMark ile okuma/yazma değerlerini test edip görüntüsünü atar mısın? Şu örnekteki gibi.

1755701947724.webp

RAGE:MP sürekli sunucudan veri aldığı ve farklı farklı texture yüklediği için RND4K değeri ne kadar iyiyse o kadar iyi sonuç alırsın. HDD'de çok düşük maalesef. Single-player oyunun aksine gelen veri sabit değil, dinamik. Bence bundan kaynaklanıyor.

SSD'ye oyunu taşırsanız problemin çözüleceğini veya azalacağını düşünüyorum.

RAGE:MP sürekli sunucudan veri aldığı ve farklı farklı texture yüklediği için RND4K değeri ne kadar iyiyse o kadar iyi sonuç alırsın. HDD'de çok düşük maalesef. Single-player oyunun aksine gelen veri sabit değil, dinamik. Bence bundan kaynaklanıyor.

C diskine taşıdığımda düzeleceğini düşünüyor musun?