Çözüldü Raijintek Ampere 1000W CPU kablosu montajı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arifxxw

Çalışkan
Arkadaşlar yeni raijintek Ampere 1000W PSU aldım ama içinden çıkan CPU kabloları farklı geldi sanırım. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Fotoğrafları paylaşıyorum. 2 parça yani 4+4 olan kablo hiçbir yere uyum sağlamıyor. Tek parça olan tarafı doğru ama diğer 4+4 olan farklı bir uç

Sistem;
  • MSI RTX 5080
  • MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi
  • Raijintek Ampere 1000W
  • AMD Ryzen 7 9800X3D

Çözüldü.

Cpu'nun 4+4 pinlerindeki yanlış takılmayı önlemek için yapılan kare ve u şeklindeki girişleri yanlış üretim yapılmış. 2 tane kare olması gereken giriş u şeklinde üretilmiş. Biraz zorlayarak yaptım ama şuan sıkıntısız bir şekilde çalışıyor.

Dosya Ekleri

• IMG-20250317-WA0005.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 52
  • IMG-20250317-WA0008.webp
    2,1 MB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Teknik sorununuza çözüm olarak aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Bağlantıları Kontrol Etme: PSU'nuzun ve anakartınızın CPU kablosu bağlantı noktalarını dikkatlice kontrol edin. Hangi pinlerin hangi şekilde bağlanması gerektiğini not alın.

2. Yanlış Üretim Kontrolü: 4+4 pinli kablonuzun uçlarındaki kare ve U şeklindeki bağlantıların doğru şekilde olup olmadığını kontrol edin. Eğer yanlış üretim var ise kablonun yerleştirilmesine dikkat edin.

3. Zorlama Yöntemi: Eğer kablolar tam oturmuyorsa, hafifçe zorlayarak yerine oturduğundan emin olun. Ancak çok fazla kuvvet uygulamaktan kaçının, bu bağlantıya zarar verebilir.

4. Alternatif Kablosu Deneme: Eğer sorun hala devam ediyorsa, başka bir 4+4 pinli kablo temin etmeyi düşünebilirsiniz. Uyumlu bir kablo, bağlantı sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.

5. Anakartın Belgelendirmesini Kontrol Etme: MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi'nın belgelendirmesinde CPU güç bağlantılarıyla ilgili özel bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu, kabloların doğru bağlanıp bağlanmadığını kontrol etmenize yardımcı olabilir.

6. Sistem Testi: Herhangi bir bağlantı yaptıktan sonra bilgisayarınızı açın ve tüm sistemin doğru çalıştığından emin olun.

Bu adımları izleyerek sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Başka bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…