Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ali Han

Üyecik
Arkadaşlar merhaba,
Altta görselini paylaştığım sistemi kullanmaktayım ve sistemimde yeniden başlatma sorunu var. RAM hızlarını 6000MHz yaptığım zaman yeniden başlat diyorum kasa çalışır vaziyette fakat ekrana görüntü gelmiyor ama 4800MHz düşürdüğümde düzeliyor. Sorun ne olabilir?

1 buçuk senedir bu sistemi kullanıyorum 6-7 aydır böyle. Bütün sürücüleri güncel tutmaya çalışıyorum ekran kartını DDU ile kaldırıp tekrar kurdum fark etmedi. Sadece BIOS güncellemesi geldiğinde BIOS güncelliyorum o gün düzeliyor ertesi gün aynı devam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-24 130419.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-24 130419.webp
    43,8 KB · Görüntüleme: 108
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart, kasa ve PSU'da ucuza kaçmışsın. Mevcut BIOS sürümü nedir? BIOS'u son sürüme çek (gerekirse Beta) sonra da Clear CMOS yap.

Olmazsa RAM'leri sök ve geri tak.

BIOS sürümü son sürüm biraz önce kontrol ettim. Söylediklerinizi yapıp geri dönüş sağlayacağım buraya teşekkür ederim.

Anakart, kasa ve PSU'da ucuza kaçmışsın. Mevcut BIOS sürümü nedir? BIOS'u son sürüme çek (gerekirse Beta) sonra da Clear CMOS yap.

Olmazsa RAM'leri sök ve geri tak.

Video yapılan işlemlerin aynısını yaptım fakat sorun çözülmedi bilgisayar açıldığında yeniden başlat dedim aynı şekilde siyah ekranda kaldı. 10 dakika civarı beklememe rağmen güç tuşundan kapatıp tekrar açtım. Birkaç ay önce 5600 MHz denemiştim bu hızda da aynı sorun vardı ama 10 dakika civarı bekleyince açılmıştı diye hatırlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: