Benim sistemin daha fazla suyu sıkılamıyor galiba. PBO +200 ve all core -30. PBO beklediğim kadar artış sağlamadı, 700 görürüz diyordum ama...

1920x1080
FPS: Avg=565.4, P1=214.9
FPS: Avg=562.9, P1=215.0

1024x768
FPS: Avg=665.8, P1=235.1
FPS: Avg=676.2, P1=226.9

Bu 37 iken nasıl +200/-30? Bu şekilde de iletin:

1777315897318.webp

37 stabilse 37 kalsın, bant genişliği artar. RAS to CAS Delay.

Bu fan test harici de 7-24 kalacak, o konuda yanılgı olmasın:

1777315967126.webp

Geçici olarak söktünüz sanırım, Arctic P12 Pro sipariş edin eğer öyle bir durum varsa.

Bu 37 iken nasıl +200/-30? Bu şekilde de iletin:

Eki Görüntüle 244357

37 stabilse 37 kalsın, bant genişliği artar. RAS to CAS Delay.

Bu fan test harici de 7-24 kalacak, o konuda yanılgı olmasın:

Eki Görüntüle 244361

Geçici olarak söktünüz sanırım, Arctic P12 Pro sipariş edin eğer öyle bir durum varsa.
Yok hocam fan bir süredir böyle zaten, işlemci sıcaklıklarında artış olmadığı için böyle bırakmıştım benim ram zamanlamalarını yaptığımızda. Yeni fan alsam da koyacak yer yok gördüğünüz üzere, şu an elimdeki imkanlarla en iyi bu gibi duruyor.
Değerlerin bu şekilde kalmasının bir zararı yok gibi, tREFI 65535 kalsın değil mi hocam ?

Dosya Ekleri

• 1777316257887.webp
    1777316257887.webp
    58,2 KB · Görüntüleme: 24
Yok hocam fan bir süredir böyle zaten, işlemci sıcaklıklarında artış olmadığı için böyle bırakmıştım benim ram zamanlamalarını yaptığımızda. Yeni fan alsam da koyacak yer yok gördüğünüz üzere, şu an elimdeki imkanlarla en iyi bu gibi duruyor.
Değerlerin bu şekilde kalmasının bir zararı yok gibi, tREFI 65535 kalsın değil mi hocam ?

tRCD 37 kalsın burada sadece, sonrasında CS testini +200/-30 ile beraber tekrarlayın. Pozitif yönde etkisi olması lazım, stabil olduğu müddetçe. 1 FPS, 1 FPS'tir yani. Negatif etkileme durumu olmaz tRCD için.

RAS to CAS Delay, olduğundan hem gecikme düşürür hem de bant genişliği bir miktar artar. CS bundan etkilenecektir. Gear kapalı olmasa etkisi daha net anlaşılır ama şu an için Gear kapatma lüksü bu kartta yok. VDD yetmez, bir de DR modül. SR olsa daha kolay olurdu.

@Styxrage tRCD 36 ile de şansını dene, Gear açıkken belki tutabilir. Bakmak lazım, silikon şansı bundan sonrası. tRCD 36 sınırdır Hynix'te. Testte hata verecektir muhtemelen.

Bu 3 tRCD değerini, teste tabi tutmadan CS'de deneyip sonuçları atın yani. +200/-30 aktif olsun, elde veri olmuş olur. tRCD 36 sınırdır, yüksek VDD ister Hynix'te. Ya da 35-40 dolaylarında kalmalı çip devamlı. Ev koşullarında zordur. 1.65V ancak stabil olacaktır. Tamamen şans ama, bilemeyiz denemeden. Gear açık iken her şey mümkün.

1920x1080
FPS: Avg=568.8, P1=227.5
FPS: Avg=564.7, P1=223.2

1024x768
FPS: Avg=668.4, P1=229.0
FPS: Avg=663.9, P1=221.0

tRCD 37 sonrası. Yemekten sonra 36 denerim hocam.

Anladım, 8-8 kalacak o halde. Clear CMOS başarısız olmaması gerekli aslında, tam olarak nasıl uyguladınız? Pinleri karıştırdınız belki, 10-15 saniye yıldız ucu dokundunuz mu?

Tuşsuz kart alınmaması lazım, rezalet gerçekten. :)

Amca 6000 CL26 modüle dahi 1.3V 6000 CL32 ayarlatıyor fark yok diye. O ne diyorsa doğrudur, boş konuşuyoruz biz burada. Başka bir şey yaptığımız yok.

8K çözünürlük Ultra takıldığı için onda fark olmaması normal zaten. 1080p inerse farkı görecektir.
Amca dediğiniz kişi kim oluyor hocam Nebi Akgün mü?

Amca dediğiniz kişi kim oluyor hocam Nebi Akgün mü?

O, dede oldu artık. Amca başka.

@fortunee Windows Debloat ve X3D için CS sonuçları iletebilir. X3D avantajı varken RAM ayarları ciddi fark oluşturmayacaktır. %1 ve %0.1 FPS, akıcılık parametreleri üzerine etkisi yadsınamaz. Düz FPS katkısı, 1080p Very Low rekabetçi harici sınırlı olacaktır. 7500F, 9700X için de Manuel Tuning işlemi gerekmektedir ki X3D'yi yakalayabilsin. Larger Cache dolayısıyla RAM erişimi kısıtlıdır X3D'lerin, bu sebepten dolayı RAM'den çok daha az etkilenir Non-X3D olanlara nazaran. X3D kullanıcısı olmayanlar, rekabetçi düşünüyorsa @Styxrage gibi ayarlaması gerekmektedir.

Son düzenleme:
@fortunee Windows Debloat ve X3D için CS sonuçları iletebilir. X3D avantajı varken RAM ayarları ciddi fark oluşturmayacaktır. %1 ve %0.1 FPS, akıcılık parametreleri üzerine etkisi yadsınamaz.

CS2 optimizasyonu bozuk bir oyun, ne ayar yaparsan yap tam o CS:GO akıcılığı kıvamına X3D işlemciyle bile gelmiyor. :hehehe:

Debloat, Tweak ile bir nebze daha iyi performans alsakta kötü sistemlerde daha çok işe yarıyor.

CS2'de %1 %0.1'i en çok etkileyen olay ekran kartı driverı, ben NVIDIA için birkaç stabil driver bulmuştum ama arkadaş AMD kullanıyor. O konuda denemesi lazım tek tek stabil bir driver seçmesi lazım.

CS2 optimizasyonu bozuk bir oyun, ne ayar yaparsan yap tam o CS:GO akıcılığı kıvamına X3D işlemciyle bile gelmiyor. :hehehe:

Debloat, Tweak ile bir nebze daha iyi performans alsakta kötü sistemlerde daha çok işe yarıyor.

CS2'de %1 %0.1'i en çok etkileyen olay ekran kartı driverı, ben NVIDIA için birkaç stabil driver bulmuştum ama arkadaş AMD kullanıyor. O konuda denemesi lazım tek tek stabil bir driver seçmesi lazım.
320Hz monitörüm var, evet hızlı ama akıcı hissettirmiyor. Eski sürümdeydim, son sürüme geçtim ama fark olmadı. Düzelme ihtimali varsa 3-5 farklı sürüm deneyeyim hocam. Monitörü satmayı düşünüyorum çünkü, 320 diye aldık 180 ile farkı yok.

@Styxrage AMD çok eskiden kullandığım için direkt şunu kur diyemiyorum ama biraz AI biraz araştırmayla kendi ekran kartına göre en stabil CS2 driverını bulabileceğini düşünüyorum, bir dene bakalım.

CS2 evet akıcı bir oyun değil, optimizasyonuda kötü ama iyi kötü 180Hz ile 320Hz'in farkını biraz da olsa hissetmen gerekirdi. Şu anki Windows'unda debloat/tweak yapılı mı, yoksa default Windows 11 mi?

Bu arada kullanıyorsan ISLC tarzı RAM temizleme uygulamalarını CS'de oyundayken kullanma aksine oyun performansını düşürüyorsun.

@Styxrage AMD çok eskiden kullandığım için direkt şunu kur diyemiyorum ama biraz AI biraz araştırmayla kendi ekran kartına göre en stabil CS2 driverını bulabileceğini düşünüyorum, bir dene bakalım.

CS2 evet akıcı bir oyun değil, optimizasyonuda kötü ama iyi kötü 180Hz ile 320Hz'in farkını biraz da olsa hissetmen gerekirdi. Şu anki Windows'unda debloat/tweak yapılı mı, yoksa default Windows 11 mi?

Bu arada kullanıyorsan ISLC tarzı RAM temizleme uygulamalarını CS'de oyundayken kullanma aksine oyun performansını düşürüyorsun.
Lenovo Legion 25-10 kullanıyorum. 180, 240, 300, 320Hz tek tek denedim adam akıllı bir fark göremiyorum, 120'ye düşünce biraz kasıyor hissi geldi anca. Monitör çok iyi değil biliyorum ama problem onda mı emin de olamıyorum. Masaüstünde fareyi kaydırırken akıcı geldiği kadar akıcı gelmiyor oyunu açtıktan sonra, oyun içi ya da menü fark etmiyor.

Windows 10 kullanıyorum hocam, Debloat mevzusunu kendim yaptım yapabildiğim kadar. ISLC'yi de kapalı tutarım artık, hatta direkt silebilirim pek bi işe yaradığını düşünmüyorum.